nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
1 07.02.2020 19:12:01

Selektor SLOVENSKIH UPOV pojasnil, zakaj je igralce odstopil - KLUBOM

Jurij Kodrun
Južna turška obala je v teh dneh tudi slovensko obarvana.

Slovenska mladinska (U-19) reprezentanca je krajše priprave v Antalyji končala z drugo prijateljsko tekmo proti turškim vrstnikom. Prva se je končala z remijem (1:1), na drugi so bili naši upi boljši z 1:0, edini gol je že v uvodnem delu dvoboja dosegel Miha Kancilija.

"Gre za prvo akcijo v letošnjem letu, zato so bile priprave nadvse koristne. V začetku marca se bomo pomerili še z Avstrijo, nato pa nas že čaka elitni krog kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. V Turčiji smo imeli odlične pogoje, škoda le, da ni bilo šestih standardnih reprezentantov. Če bi bili v popolni zasedbi, bi to bilo še bolj kakovostno, smo pa tako lahko preizkusili nekaj fantov, ki v domačem prvenstvu kažejo potencial. Imamo jasne odgovore za prihodnje akcije in vemo, na koga lahko resno računamo," je povedal selektor Agron Šalja.

Nik Prelec (Sampdoria), Omar Kočar (Dinamo) in Žiga Laci (AEK) niso dobili dovoljenja za odhod v Turčijo, Martin Pečar (Eintracht) ima zdravstvene težave, za novopečenega muraša Renata Simića je sezone zaradi strgane križne vezi že konec, domžalski up Jošt Urbančič.

Ob tem je zanimivo, da so na postavo na obeh preizkušnjah vplivale tudi prošnje nekaterih prvoligašev, ki so v Turčiji na pripravah v neposredni bližini. Selektor jim je namreč v dneh med treningi odstopil igralce za potrebe prijateljskih tekem, kar je vplivalo na obremenitve posameznikov. "Treba si je pomagati. Klubi velikokrat pomagajo nam, tudi mi moramo njim," z mirnim glasom pojasnjuje Agron Šalja.

salja jk
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike