Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2020 08:41:24
Deli članek:

Pa to je 'BOLANO'! Poglejte, KOLIKO zaslužijo najboljši TRENERJI! Na vrhu je - PRESENEČENJE!

Profimedia

Ste se kdaj vprašali, kdo je najbolje plačani trener na svetu?

Pisali smo že, da je francoski L'Equipe razkril plače najbolje plačanih nogometašev na svetu in da na vrhu kraljuje argentinski čarovnik Lionel Messi. Na drugem mestu je sicer Cristiano Ronaldo, toda slednji zasluži bistveno manj kot njegov veliki rival. 

A L'Equipe ni razkril samo zaslužke nogometašev, temveč tudi trenerjev. In tudi ti zaslužki so zares astronomski, na seznamu pa je eno veliko presenečenje. Če ste mislili, da je najbolje plačani trener na svetu denimo Zinedine Zidane, Jürgen Klopp ali Pep Guardiola, ste se pošteno zmotili. 

Prepričljivo na vrhu je namreč trener Atletica Diego Simeone! Da, prav ste prebrali. Argentinski strateg vsako leto zasluži (govorimo o bruto zneskih) neverjetnih 43,6 milijonov evrov, kar je skoraj dvakrat več kot drugi največji zaslužkar. Na drugem mestu je Pep Guardiola, ki mesečno zasluži 23,28 milijonov evrov, na tretjem mestu sta skupaj Jürgen Klopp in Jose Mourinho, ki zaslužita po 17,5 milijonov evrov. Peti najboljše plačani trener na svetu je s 16,8 milijonov evrov Zinedine Zidane.