stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
1 05.08.2019 18:19:52

ZABLESTELA Dedić in Rep, a dan je bil POSEBEN za otroka MURE, ki je igral tudi v VIJOLIČASTEM

V drugem krogu avstrijskega prvenstva sta se med strelce vpisala dva nogometaša s sončne strani Alp, toda obilo razlogov za zadovoljstvo je imel obetavni vezist.

Pri severnih sosedih najbolj odmeva katastrofalen uvod dunajske Austrie v novo prvenstvo. Vijoličasti iz prestolnice še nimajo točke, ob koncu tedna so jim drugi poraz prizadejali nogometaši Laska, ki so v prestolnici slavili s kar 3:0.

Rep zadel za 4:0

Prve zmage se je veselil Hartberg, ki je na svojem igrišču s 4:1 ugnal Admiro, svoj delež k uspehu pa je prispeval tudi Rajko Rep, ki je odigral vso tekmo in se v 76. minuti vpisal med strelce, zadel je za vodstvo s 4:0.
Kot smo že poročali, se po drugem prvenstvenem krogu veliko govori o Zlatku Dediću, ki je zablestel s sijajnim golom v v obračunu Altach – Swarovski Tirol, ki se je razpletel z zmago gostiteljev s 3:2. A gostje, ki jih kot predsednica vodi mična dedinja kristalnega imperija Diana Langes-Swarovski, so po zaslugi izkušenega koprskega napadalca povedli že v prvi minuti. V 36. sekundi, v prvem napadu! Po dolgi podaji na domačo polovico igrišča je nekdanji slovenski reprezentant dobil dvoboj s svojim tekmecem in si hkrati zagotovil prostor za strel, a kljub temu bržčas nihče ni pričakoval, da bo z več kot 30 metrov sprožil proti vratom. Pa je storil prav to, njegov projektil je končal v levem kotu presenečenega in nemočnega Martina Kobrasa. Kakopak si je zaslužil številne televizijske ponovitve in postal spletna uspešnica, toda kot smo že omenili, zgodnje vodstvo ni bilo dovolj, da bi se njegova ekipa izognila porazu.

casar
Tekma pa je bila nekaj posebnega za veliko mlajšega Slovenca, za Aljaža Casarja, ki je v dresu Altacha pred 4038 gledalci debitiral v avstrijski prvoligaški. V igro je vstopil v 73. minuti, 120 sekund pozneje so se domačini veselili tretjega gola za vse tri točke.


Odločil se je za novo pot

Že julijski prestop 18-letnega Prekmurca je za marsikoga predstavljal precejšnje presenečenje, zgodnji ognjeni krst v še precej večji meri, toda dejstvo je, da se je mladenič med pripravami nadvse izkazal, na prijateljskih preizkušnjah je opozoril nase in si zaslužil priložnost. V spomladanskem delu prejšnje sezone je igral za mladinsko ekipo Mure (11 tekem, štirje goli), še pred tem se je jeseni dokazoval na tretjeligaškem prizorišču, v Odrancih je imel status posojenega igralca soboških črno-belih. V Fazaneriji nanj očitno niso resneje računali, zato se je napadalno usmerjeni vezist, ki ga je kot 10-letnega fantiča preizkušal sloviti Milan, bil pa je tudi član selekcije U-14 v Ljudskem vrtu, odločil za nov izziv. Za novo pot ...

Članki iz rubrike