Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 05.08.2019 17:46:59

Kaj pa tole?! SLOVENSKI TRENER z novim izzivom v 300-MILIJONSKI državi

Že kar nekaj časa ga ni na slovenskem prvoligaškem prizorišču, zato pa se je Milan Petrović lotil vnovičnega izziva v Indoneziji, kamor ga je povabil lastnik kluba, s katerim je v preteklosti že sodeloval.

Na slovenski sceni smo ga spoznali kot sodnika. Milan Petrović je bil šest let mož z zastavico, nato je zapustil družbo delivcev pravice in se preselil v trenerske vode. Med elito na sončni strani Alp je leta 2010 v zelo zahtevnih razmerah vodil ajdovsko Primorje, bil tudi trener Factorja in Zagorja, deloval je v nogometni šoli Ljubljana, svoj pečat je pustil tudi v ženskem nogometu, pod njegovo taktirko so igrale nogometašice Olimpije in Rudarja. Potem je poniknil, o njem tako rekoč ni bilo ne duha sluha. Tako dolgo, dokler pred letom in pol ni presenetil oziroma celo osupnil, ko se je lotil izziva v Indoneziji, v svoje vrste ga je privabila prvoligaška ekipa Arema. Najprej kot pomočnika trenerja, a je zelo kmalu postal šef zasedbe iz mesta Malang. Opravil je svoje poslanstvo in se vrnil v Slovenijo, kjer je čakal na novo službo. In jo dočakal. Spet v Aziji, spet v Indoneziji.


S Papue na Sumatro

Nanj se je vnovič spomnil nekdanji predsednik, ki je medtem kupil nov klub v tamkajšnji eliti. Postal je lastnik Badaka in poskrbel za veliko spremembo, saj ga je s Papue preselil v mestece Lampung na Sumatri. Z idejo, da bi zbral številne obetavne igralce iz celotne 300-milijonske države. Tamkajšnji ogledniki so jih v prvem poskusu našli 35 in zasedbi pridružili še tri Brazilce, brez katerih v Indoneziji pač ne gre, toda začetek prvenstva pod vodstvom lokalnega trenerja ni bil uspešen. Ekipa je na 11 tekmah doživela šest porazov in jasno je, da jo čaka hud boj za obstanek, zato je prvi mož kluba izkoristil 'klic v sili'. Zavrtel je številko Milana Petrovića, ki se je nemudoma odzval in se vrnil v Indonezijo.

1petrovic
Velikanski izziv

"Gre za projekt po vzoru Brava ali Domžal pred leti, osnovni namen je delo z mladimi. Ne bo lahko, a želimo sestaviti zasedbo, v kateri bodo igralci, ki spadajo v skupino najbolj obetavnih v državi. Trenutno moštvo ni najbolj kakovostno, ni na prvoligaški ravni, a smo zasukali rokave in se lotili dela. Navdušen sem nad vnemo sodelavcem v strokovnem vodstvu in tudi nad njihovim znanjem, poleg tega imamo na voljo vse, kar potrebujemo za vrhunsko delo. Zame je to velikanski izziv, ki sem se ga lotil z veseljem. Motivacije mi ne manjka, pripravljen sem na garaško delo," je pojasnil ljubljanski strokovnjak.

3petrovic

Članki iz rubrike