Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
05.08.2019 16:38:26
Deli članek:

Milaničeva DESNA ROKA na tekmi Rosenborga. Kakšni so Norvežani, kakšna tekma čaka VIJOLIČASTE, kakšne so možnosti ....

Grega Wernig

Saša Gajser je v živo spremljal sredine goste Ljudskega vrta.

V Fazaneriji ga ni bilo. Saša Gajser je namesto v Mursko Soboto odpotoval na Norveško, kjer si je v živo ogledal prvenstveno preizkušnjo sredinih gostov Ljudskega vrta v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Rosenborg je gostoval pri Sarpsborgu, tekmeca sta se razšla z izidom 1:1.

Ni jih malo, ki Rosenborg primerjajo z AIK-om. "Norveški prvaki so drugačni, v postavitvi in načinu igre, medtem ko zagotovo lahko najdemo določene vzporednice med prejšnjim in naslednjim evropskim tekmecem. Način, kako se lotevajo tekme, je podoben. Skandinavske ekipe so dosledne pri načinu, ki ga imajo, od tega ne odstopajo. Se pa v primerjavi s Švedi razlikujejo nekatere podrobnosti pri načinu, kako napadajo ali se branijo. Pozorni bomo morali biti na številne predložke in vtekanja velikega števila igralcev v kazenski prostor, predvsem pa na spoznanje, kako zelo jih zanima tako imenovana druga žoga. Zelo so odločni in agresivni pri tem namenu, hočejo pobrati vsako žogo, ki se odbije ter potem iz teh situacij postanejo nevarni," pravi 'desna roka' Darka Milaniča.

In kakšen obračun po mnenju Saše Gajserja čaka vijoličaste, kakšne so možnosti za napredovanje v play-off? "Čaka nas še en zahteven dvoboj, v kondicijskem smislu zelo podoben kot s Švedi. Predvsem pa moramo razmišljati o sebi, se dobro pripraviti na prvo tekmo in ne dovoliti, da bi šel potek v smer, ki si jo želijo oni. Vse dobre zadeve, ki jih ima AIK, smo na domači tekmi izničili in jim nismo omogočili pravih priložnosti. V Stockholmu smo to nepotrebno počeli slabše. Zato je treba zdaj ponoviti predstavo iz Ljudskega vrta. Če bomo obe tekmi odigrali na enak način, s pravilno taktično kulturo, verjamem, da bomo uspešni."