Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.04.2019 10:00:22
Deli članek:

SLADKO-GRENKO! Slovan IZKAZAL VELIKO ČAST Andražu Šporarju, toda nato se je PRVIČ V SEZONI zgodilo ... (video)

ŠK Slovan

Andraž Šporar in Kenan Bajrić sta doživela prvi ligaški poraz v sezoni.

Naslov prvaka so si priigrali že pred časom, nato so si v taboru slovaškega velikana Slovana zadali naslednji cilj: sezono dokončati brez ligaškega poraza. No, zdaj je že jasno, da klubu iz Bratislave to ne bo uspelo. Za Slovan je bilo usodno gostovanje v bližnji Dunajski Stredi, kjer je veliki rival DAC izkoristil slabši dan novopečenega prvaka in zmagal z 1:0. Težko bi sicer trdili, da je bila zmaga kluba, ki zastopa madžarsko manjšino na Slovaškem, čista kot solza. Gostje iz prestolnice so namreč zapravili kopico imenitnih priložnosti, eno najlepših tudi Andraž Šporar. Slovan je namreč v drugem polčasu dobil enajstmetrovko, ki jo je izvedel prav Šporar, a ni imel sreče. Vratar nasprotne ekipe je njegovo namero prebral in z odličnim posredovanjem ohranil mrežo nedotaknjeno.

Za Šporarja, ki si pri Slovanu garderobo deli z rojakom Kenanom Bajrićem, je bila tokratna tekma sicer nekaj posebnega. Doletela ga je namreč velika čast, prvič si je nadel - kapetanski trak! To priča o tem, kako zelo Ljubljančana cenijo pri Slovanu, kar pa glede na njegove igre ne preseneča. Tokrat že res ni meril v polno, toda v tej sezoni je nekdanji kapetan Olimpije za Slovan zabil kar 28 golov na 32 tekmah.

"Že v prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti. Sam sem zadel vratnico, Moha je bil blizu ... Res mi je žal za zapravljeno enajstmetrovko. Mislil sem, da se bo vratar vrgel v drugo smer. Dali smo vse od sebe, toda to je nogomet. Žalosten sem. Imeli smo več priložnosti in zaslužili bi si vsaj točko," slabe volje po koncu tekme ni skrival reprezentant Slovenije, ki pa je nato dodal: "Poraz ne more spremeniti dejstva, da je za nami izjemna sezona!"