ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

b
b
3 13.04.2019 13:15:50

BOGASTVO za slovenskega golgeterja?! Kar PRIPRAVLJAJO ZA ŠPORARJA, bi ga spremenilo v ...

Jurij Kodrun
Koliko časa bo Andraž Šporar še igral v dresu Slovana?

Čeprav se slovenska reprezentanca šele počasi prebuja iz spanca, ki je trajal občutno predolgo, to ne pomeni, da se njeni glavni akterji tudi po klubski sceni sprehajajo kot mesečniki. Še zdaleč ne. Kar nekaj je takšnih, ki igrajo skoraj v življenjski formi. To v prvi vrsti velja za Andraža Šporarja, ki se je po kalvarijah v Baslu in Arminii kot član slovaškega velikana Slovana vrnil v življenje. Ljubljančan je prvi golgeter svojega kluba, je tudi najboljši strelce celotne slovaške lige. V polno je meril že 19-krat in to na zgolj 20 tekmah, v vseh tekmovanjih se je podpisal pod 26 zadetkov na 29 nastopih. Tudi po njegovi zaslugi je Slovan praktično že slovaški prvak, ne nazadnje je po 25 krogih še neporažen.

NAJMANJ PET MILIJONOV


Zaradi vsega naštetega je Šporar postal močno iskana roba na evropski nogometni tržnici. Že nekaj časa se z njim spogledujejo klubi iz različnih držav; tudi iz Turčije, Rusije, Nemčije in celo Italije. Toda po poročanju slovaških medijev so v Slovanu trdno odločeni, da bodo Šporarju dovolili oditi le v primeru bajne ponudbe. Bratislavčani naj bi z njim želel zaslužiti najmanj pet milijonov evrov, kar je za slovaške razmere kakopak astronomski znesek. Z navito odškodnino sinje modri pridno odganjajo zainteresirane stran od Šporarja, v zadnjih tednih pa se je v upravi Slovana porodila nova, zelo zanimiva ideja.

ASTRONOMSKA PLAČA
Ker je Slovan finančno odlično stoječ klub (njegov lastnik Ivan Kmotrik je eden najbogatejših Slovakov, pod palcem naj bi imel več kot dve milijardi evrov), prodaja Šporarja zanj ni nekaj nujnega. Še več, v Slovanu naj bi se vse bolj spogledovali z idejo, da bi nekdanjemu kapetanu Olimpije ponudili novo pogodbo! Ta bi bila bajna, na Slovaškem se šušlja, da bi se Šporar, če bi dejansko podaljšal sodelovanje s Slovanom, približal letni plači v višini okroglega milijona evrov! V tem primeru bi postal najdražje plačani nogometaš slovaškega prvenstva. Vseh časov! Ne glede na vse bo Šporar skoraj gotovo v Slovanu ostal vsaj do konca kvalifikacij za ligo prvakov oziroma ligo Europa, končna odločitev o njegovi usodi bo tako verjetno padla šele ob koncu avgusta.

Članki iz rubrike