profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
2 26.03.2019 08:44:18

To pa je PRESENEČENJE! Nekdanji igralec CELJA in MARIBORA iz druge lige v NAJVEČJI švicarski klub

NK Brda
Nogomet piše tudi takšne zgodbe, obetavni slovenski trener se je nepričakovano lotil novega izziva.

Drugi del prvenstva je začel na klopi Brd, pred dobrim tednom pa so Brici sporočili, da so z Domnom Beršnjakom prekinili pogodbo. "Ponosni smo, da ne samo igralci, ampak tudi naši trenerji napredujejo v močnejše in bogatejše klube," so ob tem dodali pri slovenskem drugoligašu, toda kje bo 37-letni strokovnjak, ki je na Primorskem prvič samostojno vodil člansko moštvo, nadaljeval kariero, je ostalo skrivnost. Ta je zdaj razkrita, takšnega scenarija pa bržčas ni pričakoval nihče. Preselil se je namreč v Zürich, kjer je zelo presenetljivo postal pomočnik novega trenerja Grasshopperja Tomislava Stipića, ki je nasledil Thorstena Finka. Nov izziv je torej našel v največjem švicarskem klubu, ki pa je daleč od nekdanjega sijaja. Še več, 27-kratni prvaki se ubadajo z ogromnimi težavami in so zasidrani na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

"Niti sanjal nisem o tem, da bi lahko v tako kratkem času prišel na takšno raven," je priznal Domen Beršnjak, ki je med igralsko kariero na slovenskem prizorišču branil barve Celja in Maribora. Njegov primer nedvomno dokazuje, da v nogometnem svetu zares nič ni nemogoče. Na novem delovnem mestu se je znašel po spletu takšnih in drugačnih naključij. "Med mojimi varovanci v Brdih je bil tudi 21-letni nemški nogometaš Darius Jalinous, ki je v mlajših selekcijah vadil pod vodstvom Tomislava Stipića, z njegovim bratom, ki je tudi njegov zastopnik, pa je ostal v stikih vse do danes. Pred časom ga je poklical in med drugim sta se pogovarjala o tem, da Tomislav išče pomočnika v Grasshopperju. Darius je zastavil dobro besedo zame. Pohvalil je moje delo in analize nasprotnikov ter ocenil, da so najini pogledi na nogomet skoraj enaki, zaradi česar bi lahko sodelovala. In tako se je vse skupaj začelo. Vzpostavili smo stike in prišli tako daleč, da sem predstavil svoja nogometna razmišljanja in način dela. Hkrati sem bil obveščen, da je kandidatov lepo število, zato kaj prida nisem pričakoval, toda kmalu sem dobil klic, da bi trener Grasshopperja rad sodeloval z menoj. Nisem okleval, hitro smo se dogovorili in tako sem začel naslednje poglavje v svoji karieri," je nadvse zanimivo zgodbo opisal pomočnik trenerja švicarskega velikana.

"Razmere res niso obetavne, saj se je ekipa znašla v zelo zahtevnem položaju, a verjamem, da bomo dosegli namen in ostali v ligi. Iz dneva v dan se bom trudil po najboljših močeh, da bi prispeval svoj delež k želenemu dosežku," je povedal Domen Beršnjak in poudaril: "Rad bi se zahvalil NK Brda za ponujeno priložnost, še zlasti predsedniku Marjanu Simčiču in podpredsedniku Zvonimirju Kristančiču. Ponosen sem na fante, na to, kako so delali in kakšna ekipa so postali. Prav gotovo imajo kakovost in karakter, da bodo uresničili zastavljene cilje."

bersnjak ap
Arsen Perić

Članki iz rubrike