tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 20.02.2019 22:52:49

Bo FRANCOSKI POKLON Robertu Beriću prinesel veselje tudi selektorju Keku? (FOTO)

Profimedia
Robert Berić je eden pomembnejših mož v slovenski napadalni vrsti v zadnjem obdobju. Na to računa tudi povratnik na reprezentančno klop Matjaž Kek.

Berić je od konca avgusta 2015, potem ko je pred tem igral za Krško, Interblock, Maribor, graški Sturm in dunajski Rapid, prebivalec francoskega Saint-Etienna. No, v prvi polovici prejšnje sezone je bil na začasnem delu v Bruslju (pri Anderlechtu), vendar ves čas uradno ostal član desetkratnega francoskega prvaka.

Beriću se je pogodba s St. Etiennom počasi iztekala, končala bi se junija to leto, vendar klubski veljaki so 27-letnemu Krčanu izkazali zaupanje in mu pod nos potisnili novo - za naslednje tri sezone, do leta 2022.

beric pogodba


"Podaljšanje sodelovanja z zelenimi je bila vedno moja želja in prioriteta. Čutim se zelo povezanega z mestom Saint-Etiennom, s klubom in z navijači. Ti so me vedno močno vzpodbujali, vse od prvega dne, ko sem prestopil prag kluba. V njem sem našel svoj mir, ravnovesje, sem izjemno motiviran. Upam, da bom pripomogel pri doseganju klubskih ciljev," je po podpisu nove pogodbe dejal Berić.

Direktor kluba Frederic Paquet je seveda o slovenskem napadalcu govoril z izbranimi besedami: "Robert v ekipo prinaša vrednost. Vsi v klubu ga spoštujemo, saj je pravi profesionalec in primer za naše mlade igralce."

V tej sezoni je Berić na 12 tekmah za St. Etienne dosegel tri zadetke, zadnjega pred tednom dni za zmago nad Strasbourgom.

Berićev nov in čvrstejši klubski status gotovo veseli tudi selektorja Matjaža Keka, ki pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo potrebuje čim več igralcev z močnim pečatom v svojem klubu.

Članki iz rubrike