profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 20.02.2019 16:31:18

Darko Milanič pred začetkom spomladanskega dela POJASNIL, v kakšni formi so VIJOLIČASTI (foto)

Grega Wernig
Vodilna ekipa nogometne Prve lige Telekom Slovenije Maribor je jeseni prevladovala, saj je bila na vrhu lestvice ves čas z izjemo 2. kroga. Če gre verjeti trenerju Darku Milaniču, da so igralci na ravni, na kakršni so bili jeseni, se tekmecem v prvoligaški konkurenci ne piše nič dobrega.

"Zimske priprave so malo daljše kot poletne, to pomeni, da imamo več časa priti na pot, na katero si želimo. Na začetku smo govorili, da si želimo priti na raven, na kateri smo bili ob koncu jeseni, mislim, da nam je to uspelo. Skozi te tedne so trdo delali, šli skozi težke pripravljalne tekme, treninge, se našli in tako pripravljeni čakamo na nadaljevanje sezone," je na današnji novinarski konferenci dejal Milanič.

Njegovi izbranci imajo kar devet točk prednosti pred prvo zasledovalko in branilko naslova Olimpijo, kar jima daje vendarle več mirnosti za začetek spomladanskega dela.

"V preteklih tednih sem med treningi in tekmami videl veliko dobrega. Najpomembnejše pa bo spoznanje, da je treba ohraniti navade in slediti načelom, o katerih govorimo ves čas. Ta homogenost, osredotočenost bo privedla do tega, da bomo mirni in natančni pri izvedbi," je že pred dnevi povedal strateg Maribora.

Ta zahteva od vseh igralcev, da so maksimalno pripravljeni, potem pa se bo pred vsako posamezno tekmo odločal, kdo bo igral in s kakšno postavitvijo bodo nastopili.



"Vse s ciljem, da bi zadržali visok tekmovalni nivo. Konkurenca je velika, fantje morajo biti pripravljeni, da izkoristijo priložnost v vsakem trenutku. Imamo lepo prednost, a nočemo v nobenem trenutku razmišljati, da bi se obnašali na igrišču drugače kot evropsko. Maksimalno disciplinirano, agresivno in z razmišljanjem od tekme do tekme," je še povedal Milanič.

Mariborčane sicer v prvem spomladanskem krogu v soboto čaka derbi z Muro, ki je predvsem v 11. krogu vijolicam v Murski Soboti odčitala lekcijo in slavila s 4:1, prva medsebojna tekma pa se je končala z 0:0.

"Mura je zelo dobra ekipa, vemo, kako igra. Skupaj s trenerjem smo se že veliko pripravljali na to tekmo. Na zadnji tekmi se ni dobro končalo za nas, zato še toliko bolj želimo zmagati," pravi izkušeni napadalec Maribora Marcos Tavares.

V Mariborovem napadu v soboto sicer zagotovo ne bo Jana Mlakarja, ki je zaradi poškodbe zunaj trenažnega procesa, kako dolgo bo manjkal, pa ni znano.

Članki iz rubrike