Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 20.02.2019 13:23:42

Fifa je KONČNO ODLOČILA: Miha Mevlja se seli v...

Skoraj tri tedne je bilo treba čakati na odločitev, ali bo Miha Mevlja v spomladanskem delu sezone lahko oblekel dres Empolija.

Slovenski reprezentančni branilec je član Zenita iz Sankt Peterburga, kjer pa je bila njegova minutaža precej omejena. Nanj tudi v nadaljevanju sezone niso več resno računali, zato je želel zapustiti klub in se preseliti nekam, kjer bi redno igral.

Odprla se je možnost, da bi igral za Empoli. Zadnji dan prestopnega roka (31. januarja) je Empoli poslal papirje na vodstvo italijanske lige, da bi ga registriral. Toda po spletu naključij so ti prispeli slabi dve minuti prepozno.


In takrat se je začela saga, ki je trajala resnično dolgo. Italijani so uvedli preiskavo, da bi ugotovili, ali je bila dokumentacija resnično vložena prepozno, Fifa pa je takrat že dala zeleno luč za prestop.

Toda stvari so se nato spremenile in Fifa je postala tista, ki je prestop zavrnila. Vmes se je Mevlja že preselil v Italijo, kjer je tudi treniral. Zdaj pa je od tam prišla informacija, da se bo vrnil v Rusijo, saj Fifa ni odobrila prestopa.

Ker bi v Zenitu dobival le drobtinice, bo Mevlja verjetno posojen v enega od ruskih klubov. Zanj sta se zanimala njegov bivši delodajalec Rostov (ta ga je Zenitu pred letom in pol prodal za osem milijonov evrov) in moskovski CSKA, toda časa ni več veliko, saj prestopni rok v Rusiji traja samo do 22. februarja.

Članki iz rubrike