Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
1 17.12.2018 08:30:59

DAMJAN BOHAR zelo ISKRENO: To sem bil PRISILJEN STORITI. Moral sem ODITI iz Maribora ...

Po petih letih v Ljudskem vrtu se je poleti odločil za nov izziv. In za prvega v tujini. Damjan Bohar je štajersko prestolnico zamenjal za Lubin, Maribor za Zaglebie, njegov oder je zdaj poljska prvoligaška druščina, kjer se je odlično znašel.

Nogometaši Zaglebia so v 19. krogu poljskega prvenstva poskrbeli za veliko presenečenje. V gosteh so s kar 4:0 ugnali Jagiellonio, ki sanja o naslovu prvaka, v eni od glavnih vlog je bil Damjan Bohar. V 37. minuti je zadel za vodstvo svoje ekipe z 2:0, kmalu zatem se je izkazal še s podajo, ki jo je za vodstvo s tremi goli unovčil Patryk Tuszynsk. "Uf, uspela nam je izjemna tekma. Bil je ‘masaker’, naša podoba je bila zares izvrstna. Od prve do zadnje minute smo nadzirali potek dogodkov, naša zmaga v niti enem trenutku ni bila vprašljiva. Nasprotniki niso imeli nikakršnih možnosti," je povedal nekdanji član vijoličastih in otrok Mure.

V glasu Damjana Boharja je bilo zaznati pozitivne vibracije, na Poljskem se očitno počuti odlično. "Res je tako, super mi je. Vse je v najlepšem redu, nimam se nad čim pritoževati. Popolnoma jasno je, da mi niti po naključju ni žal, da sem se odločil tako, kot sem se, prihod v Zaglebie je bil zadetek v polno. Prišel sem v dober in stabilen klub. Stabilen tako finančno kot tudi v vseh drugih pogledih. Za zdaj je res vse tako, kot mora biti."

Odhod v tujino je za vsakega igralca pomembna prelomnica. Je bilo pred sprejetjem odločitve kaj dvomov? "Da, bile so prisotne dileme. Če jih ne bi imel, bi bilo z menoj nekaj narobe, vendar sem bil enostavno prisiljen povleči takšno potezo. V Mariboru moj status ni bil več takšen, kot bi si želel, ampak dogajajo se tudi takšne stvari. Nisem ne prvi ne zadnji, marsikomu se je že pripetilo kaj takega, to je nekaj normalnega v karieri nogometnega profesionalca, zato nikomur ničesar ne očitam. Iz Ljudskega vrta sem odšel brez kakršnihkoli zamer, hkrati sem bil dovolj zrel, da sem bil na tujino pripravljen, da sprememba ni predstavljala šoka. Vse skupaj pa je bilo še lažje ob podpori najbližjih, v prvi vrsti zaročenke, njena opora mi pomeni zares veliko. Razpletlo se je, kot sem si lahko le želel," je odvrnil Damjan Bohar.

CELOTEN POGOVOR Z DAMJANOM BOHARJEM, V KATEREM JE SPREGOVORIL TUDI O NADVSE NENAVADNI IZKUŠNJI, O MURI IN ŠE MARSIČEM ZANIMIVEM, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike