900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 20.05.2018 13:22:07

RAZKRITJE! Brečko napredoval v bundesligo in napovedal vrnitev v ... SLOVENIJO!

Nekdanji slovenski reprezentant si je z Nürnbergom uspel zagotoviti uvrstitev v prvo nemško ligo, pri 34-letih pa ima svoje načrte za nadaljevanje kariere.

Brečko je Nürnbergu - z devetimi naslovi za Bayernom celo drugemu najuspešnejšemu nemškemu klubu - po štirih sezonah v drugi ligi pomagal do vrnitve med najboljše. Zanimivo, na drugi strani njegovim nekdanjim nemškim klubom ne gre ravno najboljše: Hamburger in Köln sta izpadla iz prve lige, Erzgebirge Aue bo za obstanek v drugi ligi igral dodatne kvalifikacije s Karlsruhejem, Hansa Rostock je že tako ali tako tretjeligaš.

V pogovoru za časnik Express je 34-letni Zasavec dejal, da mu je žal za Köln, pri katerem je igral najdlje (med letoma 2008 in 2015) in bil tudi kapetan: "Še posebej zdaj, ko je klub odlično delal na vseh ravneh in bil finančno urejena sredina. To je velika izguba za Bundesligo. Vsak klub v prvi ligi želi doživeti čudovito vzdušje na stadionu v Kölnu."



Brečko je še dejal, da se je v Kölnu počutil odlično, da ima tam še vedno dobre prijatelje. "Vendar prišel je čas za slovo. Tako sem se počutil in mislim, da sem storil prav. Je pa res, da je košček mojega srca za vedno ostal v Kölnu." Potem je razkril nekaj, kar je še posebej zanimivo za slovenske ljubitelje nogometa. "Moje obdobje v Nemčiji se je verjetno končalo. Z družino se bomo vrnili nazaj v Slovenijo. Kje bom igral še ne vem, skoraj gotovo pa kariere še ne bom končal. Bomo videli," je branilec namignil, da bi kariero utegnil nadaljevati v enem od slovenskih ligašev.

"Čeprav ima rad knjige, je o svoji karieri ne mislim napisati. V prihodnosti bom naredil trenersko licenco," je še dodal.

Članki iz rubrike