palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 20.05.2018 13:06:27

Po derbiju: Kako do naslova? To rabi OLIMPIJA in to MARIBOR!

Olimpija je z zmago v Ljudskem vrtu na pragu naslova.

Maribor in Olimpija sta edina konkurenta za naslov slovenskega državnega prvaka. Olimpija je po zmagi na sobotnem večnem derbiju v Ljudskem vrtu v precej boljšem položaju, na prvem mestu prvenstvene lestvice ima zdaj dve točki prednosti pred Mariborom, zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah pa bi bili Ljubljančani prvaki tudi v primeru točkovnega izenačenja ob koncu prvenstva.

Olimpija
Krško (Ljubljana, 23. 5.)
Domžale (Domžale, 27. 5.)

Maribor
Celje (Celje, 23. 5.)
Gorica (Maribor, 27. 5.)

Dve točki prednosti dva kroga pred koncem prvenstva pomenita, da mora Maribor zbrati tri točke več od Olimpije, v nasprotnem primeru bo naslov romal v Ljubljano. To pomeni, da bo Olimpija zagotovo prvak v primeru zmage in remija. A pred njo sta dve sila zahtevni preizkušnji, najprej jo v sredo v Stožicah čaka Krško, za konec prvenstva pa Domžale v gosteh. 

Precej težka naloga je tudi pred vijoličastimi nogometaši, ki morajo osvojiti dve zmagi, ob tem pa računati na dva remija Olimpije, ali pa vsaj en poraz. Maribor bo moral najprej v gosteh premagati Celjane, za konec pa doma Gorico. Toda ... Gre za dva nadvse zahtevna tekmeca, ki se borita za četrto mesto. Mesto, ki lahko prinese ogromno! 

V primeru zmage Olimpije nad Aluminijem v finalu pokala, ki bo na sporedu konec maja, se bo v kvalifikacije lige Europa uvrstilo četrtouvrščeno moštvo Prve lige Telekom Slovenije. Gorica in Celje se za ta položaj na lestvici borita z Rudarjem ...

Značke: slovenija, maribor

Članki iz rubrike