Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.12.2017 08:39:51
Deli članek:

Slovenec POMAGAL ZRUŠITI Marka Nikolića: Gol nekdanjega člana Olimpije Danka Lazovića ni bil dovolj, zmage se je veselil ...

Nikola Miljković

Na Madžarskem je bil odigran veliki derbi, ki so ga zaznamovali tudi stari znanci slovenskih zelenic.

Na sosednjem Madžarskem je bil odigran veliki derbi v tej sezoni dveh najboljših klubov. V prestolnici Budimpešti je pri Ferencvarosu, ki lovi slovenskega reprezentanta Romana Bezjaka, gostoval Videoton, ki ga s klopi vodi Marko Nikolić. Četa nekdanjega trenerja Olimpije je imela pred obračunom na lestvici tri točke prednosti pred nasprotnikom, a jih je zapravila. Videotonu zadetek Danka Lazovića, še enega nekdanjega člana Olimpije, ki je v odlični formi (10 golov), ni pomagal, domači so slavili s 3:1.

K zmagi Ferencvarosa je pomemben delež prispeval tudi slovenski obrambni nogometaš Miha Blažič. Nekdanji član Kopra in Domžal je zasedel mesto v obrambi madžarskega velikana, na zelenici pa preživel vseh 90 minut. In glede na končni rezultat je kristalno jasno, da je skupaj s soigralci v garderobo odšel še kako zadovoljen. Krog pred koncem jesenskega dela sezone sta Videoton in Ferencvaros skupaj na vrhu lestvice, prvi vodi zaradi boljše razlike v golih.

vszi