Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.10.2016 08:56:13
Deli članek:

Tribune so se tresle: Kurtić na tekmi, na kateri je zavladala huda panika (video)

Profimedia

Italijo je včeraj stresel močan potres.

Italijo sta včeraj zvečer stresla močna potresa, ki sta v osrednjem delu države poškodovala nešteto zgradb, ogromno ljudi naj bi bilo tudi poškodovanih. Tla so se tresla tako močno, da so potres čutili številni po vsej Italiji, odgovorni v Sloveniji pravijo, da tudi pri nas ni bilo vse mirno. Prvič so se tla stresla ob 19.10, drugič dve uri kasneje. Kakšna je škoda, za zdaj ni znano, saj je slabo vreme z močnimi padavinami precej otežilo delo reševalcev.

Potres je sicer povzročil tudi paniko na tekmi italijanskega nogometnega prvenstva med Pescaro in Atalanto. Gostje iz Bergama so slavili z 1:0, toda tekma je bila po dobre pol ure prekinjena za kar nekaj minut. Nenadoma je namreč na stadionu zavladala panika. Ljudje so začeli bežati s tribun, posledično je sodnik zaustavil tekmo. "Mi na igrišču nismo čutili ničesar, saj smo bili v gibanju," je dejal nogometaš Atalante Mattia Caldara in dodal: "Toda soigralci so nam povedali, da so se klopi precej zatresle." Potres naj bi stadion Adriatico tresel več kot deset sekund, kljub hudi paniki, ki je zavladala med obiskovalci, pa se je tekma kasneje nadaljevala.

Med tistimi, ki so na zelenici opazovali paniko na tribunah, je bil sicer tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić. Atalanti je pomagal do četrte zmage na zadnjih petih tekmah, na kateri so nerazzurri neporaženi, klub iz Bergama posledično na lestvici serie A zaseda visoko šesto mesto.