Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 26.10.2016 19:16:48

Maribor dopolnil kvartet polfinalistov

Znani so že vsi polfinalisti nogometnega pokala Slovenije. Po Domžalah so si danes napredovanje zagotovili še Olimpija, Krka in Maribor.

 Pred gostovanjem zmajev v Kidričevem je bilo zanimivo vprašanje, kako se bo ekipa odzvala za zdrs z vrha prvenstvene lestvice in prihod oziroma vrnitev Ranka Stojića, naposled so Luka Elsner in njegovi varovanci dosegli namen. Po zmagi z 2:1 v Stožicah so bili v gosteh še bolj prepričljivi in slavili s 4:1 (2:0) in napredovali s skupnim izidom 6:2.

Zasedba iz prestolnice je že v prvem polčasu pokazala, da bo ona tista, ki se bo veselila polfinala. Miha Zajc v 11. in Etien Velikonja v 25. minuti sta poskrbela za vodstvo z 2:0, na 1:2 je znižal Aleksandar Srdić v 56. minuti, nakar sta uvrstitev zeleno-belih v nadaljnje tekmovanje potrdila še Leon Benko v 61. in Andraž Kirm v 78. minuti. 

olimpija aluminij dw
Drago Wernig - TAKA


Novomeščani so glavni korak k senzacionalnemu polfinalu naredili že v gosteh, ko so na stadionu Ob jezeru zmagali z 2:0. Tokrat so se sicer doma proti Rudarju znašli v visokem zaostanku z 0:2, a se vrnili med žive in dvoboj končali z 2:2. Za drugoligaša iz Novega mesta je oba zadetka dosegel Miha Kostanjšek, in sicer v 45. in 57. minuti, pri Rudarju sta bila pred tem uspešna John Mary v 12. in Dominik Glavina v 27. minuti. Krka je slavila s skupnim izidom 4:2.

V zadnjem četrtfinalnem obračunu je Maribor gostil Gorico. Potem ko sta se tekmeca v Novi Gorici razšla z 1:1, gledalci v Ljudskem vrtu niso videli zadetkov. Videli pa so kar nekaj priložnosti na obeh straneh, sprememba začetnega izida je bila blizu predvsem v prvem polčasu, ko sta obe ekipi po enkrat zatresli okvir vrat. Najprej je v osmi minuti domači branilec Marko Šuler zadel prečko, v 23. minuti pa je Dejan Žigon žogo poslal v vratnico.

Že v torek so Domžalčani na povratni četrtfinalni tekmi na domačem igrišču premagali Krško z 2:1, dobili pa so tudi že prvo tekmo v gosteh z 2:0. Za Domžale sta v torek zadela Elvis Bratanović v 20. in Žan Majer v 58. minuti, za goste pa je bil uspešen Nermin Haljeta v 89. minuti.

Članki iz rubrike