Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb, rp
rb, rp
30.06.2016 19:58:33
Deli članek:

Vučkić: Vračam se v Newcastle

Profimedia

Haris Vukčić je spregovoril o svoji klubski prihodnosti. Vsaj tisti bližnji.

Nenad Protega si je privoščil mini oddih, že danes je znova v polnem pogonu, toda športni direktor Olimpije je tudi v preteklih dneh gotovo veliko razmišljal o sestavi igralskega mozaika za prihodnjo sezono. Za zdaj je v zmajevo gnezdo privabil štiri nove moči, zeleno-belim so zvestobo obljubili Andraž Kirm, Etien Velikonja, Leo Ejup in Đorđe Crnomarković, zdaj je seveda vznemirljivo vprašanje, kdo bo peta okrepitev. Že nekaj časa se omenja možnost, da bi se na slovensko prizorišče vrnil Dalibor Stevanović, ki je v prejšnji sezoni branil barve Mordovie iz Saranska, s katero se ni uspel obdržati v ruski prvoligaški druščini. Igral je na 27 tekmah in dosegel dva gola.

In dejstvo je, da se v tej smeri res nekaj dogaja. »Stiki so, a več bo jasnega do naslednjega tedna, ko bom dokončno prost igralec,« je za nogomanio.com povedal 31-letni vezist in pristavil: »Olimpija me je vedno zanimala, to je moj klub, pri katerem sem preživel vse otroštvo. Čas bo pokazal svoje ... Olimpijo vedno spremljam. Ko je bilo težko in tudi zdaj ko je lepo. Zasluženo je prvak. Ima super ekipo in vidi se, da je klub postal urejen.«

Več bo torej znanega v prihodnjih dneh, prav tako pa je že dalj časa nemogoče preslišati namigovanja, da naj bi bil tarča zmajev tudi Haris Vučkić, ki ima še enoletno pogodbo z Newcastlom, v prejšnji sezoni je kot posojen igralec branil barve Wigana.

»Vračam se v Newcastle, v prihajajoči sezoni bomo igrali v drugem kakovostnem razredu tekmovanja. Sam začenjam tudi z novim trenerjem, sodelovanja s takšnim strokovnjakom, kot je Rafael Benitez, se vsekakor veselim. Moj cilj je izboriti si mesto v udarni zasedbi, čaka me novo dokazovanje. Na treningih in prijateljskih preizkušnjah. Upam, da bom dobil priložnost, v nasprotnem primeru bom znova moral nekam drugam, kjer bom igral. Zame je nadvse pomembno, da bi bil v tekmovalnem ritmu in da bi imel končno zares dobro sezono, v kateri bi odigral 30 tekem ter opozoril nase. Hvala bogu sem zdaj zdrav, potrebujem le priložnost,« je povedal 23-letni Domžalčan.

Seveda nas je zanimalo, ali res obstajajo možnosti za prihod v Stožice. »Do zdaj ni bilo nič konkretnega, nisem dobil ponudbe. Vsaj moj zastopnik me o tem ni obvestil,« je odvrnil Haris Vučkić.