Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.06.2016 17:21:01
Deli članek:

Zlatan potrdil, da odhaja v Manchester United!

Reuters
Zlatan Ibrahimović

Ni še uradno, a dvomov ni več. Zlatan Ibrahimović bo v prihodnji sezoni združil moči z Josejem Mourinhem pri Manchester Unitedu.

Štiriintridesetletni napadalec je težko pričakovano novico sporočil prek svojega instagram profila, kjer je objavil logotip svojega novega kluba in ob njem zapisal: »Čas je, da svet izve. Moja naslednja destinacija je Manchester United.«

V taboru rdečih vragov posla sicer še niso potrdili, a ko ga bodo, bo Šved postal druga okrepitev Uniteda po prihodu Mourinha. Pred njim je iz Villarreala za 30 milijonov evrov prišel branilec Eric Bailly, kot vse kaže pa se v kratkem obeta še prestop Henrikha Mkhitarjana iz dortmundske Borussie.

Angleški mediji so medtem že izbrskali podrobnosti dogovora med dvajsetkratnimi angleškimi prvaki in priljubljenim Ibro, ki bo v prihodnji sezoni bogatejši za 220 tisoč funtov tedensko. Dogovor bo po vsej verjetnosti uradno zapečaten jutri.

Ibrahimović je zadnja štiri leta igral za PSG, v Anglijo pa se bo preselil brez odškodnine, saj mu je s Parižani potekla pogodba. Na 122 tekmah je za francoske prvake zabil kar 113 golov. Pred tem je nastopal za Milan, Barcelono, Inter, Juventus, Ajax in domači Malmö. Z Mourinhem je pri Interju sodeloval v sezoni 2008/09.