Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
03.06.2016 08:42:49
Deli članek:

Marijan Pušnik: Ne bi rad, da me spet naženejo med polčasom

Kot strela z jasnega je včeraj udarila novica, da je Hajduk po tem, ko je našel novo vodstvo kluba, rešil tudi vprašanje novega trenerja moštva.

Na klop zgodovinsko enega izmed štirih največjih klubov nekdanje skupne države se je usedel Marijan Pušnik, začetnik Olimpijine pravljice, ki pa nikoli ni dobil možnosti, da bi sam napisal celotno zgodbo, temveč je moral pisalo predati v roke Marku Nikoliću, potem pa je pristalo v rokah Rodolfa Vanolija.

Njegov včerajšnji dan je bil "enostavno nor", kot je povedal sam, ko smo ga v telefonskem pogovoru ujeli ravno med dvema sestankoma. "Že ves dan tečem naokoli, znova zamujam na nov sestanek, tako da se opravičujem, ker se ne morem dolgo pogovarjati. Lahko vam povem to, kar sem povedal vašim hrvaškim kolegom. Da sem zelo vesel, da sem postal trener Hajduka, da je to zame velika čast, privilegij, hkrati pa velika priložnost. Z vodstvom kluba sem pred nekaj dnevi navezal stik in vse skupaj se je razpletlo zelo hitro. Hitro sem sprejel ponudbo, novinarska konferenca je že za menoj, prav tako sestanek z ožjim vodstvom kluba, zdaj pa me čaka nov sestanek," nam je ravno med parkiranjem svojega avtomobila razložil nekdanji trener Olimpije, ki mu nismo želeli kvariti načrtov, zato smo ga povprašali le še, ali zgodbo Hajduka vidi podobno kot zgodbo Olimpije – speči velikan, ki že več let gleda v hrbet največjemu rivalu – in ali lahko navijačem belih spiše podobno pravljico kot navijačem zeleno-belih. "Saj me poznate, ne želim obljubljati ničesar, razen trdega dela. Seveda se bodo določene stvari spremenile, a za podrobne analize bo čas kasneje," je dejal Pušnik in za konec v smehu dodal: "Ali želim, da bi bila moja zgodba s Hajdukom podobna tisti z Olimpijo? Ne, ker ne bi rad, da me naženejo med polčasom."


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN!