Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
03.06.2016 08:09:16
Deli članek:

Ronaldo bo bogato nagrado raje podaril

Reuters

Cristiano Ronaldo bogate nagrade za naslov v ligi prvakov ne bo zadržal zase.

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo v finalu lige prvakov ni imel ravno svojega dne. V 120 minutah igre je le enkrat resneje ogrozil slovenskega vratarja v golu Atletica Jana Oblaka, zato pa je odgovornost v svoje roke vzel pri streljanju enajstmetrovk.

Od nogometašev Reala je kot zadnji izvedel strel z bele točke in žogo uspešno poslal za hrbet slovenskega reprezentanta. Real je tako prišel že do 11. naslova v ligi prvakov, za kar je svoje člane tudi bogato nagradil.

Vsak igralec je za naslov prejel 600 tisoč evrov nagrade, portugalski superzvezdnik pa bo celoten znesek podaril v dobrodelne namene. Namero o tem dejanju je že sporočil svojemu agentu Jorgeju Mendesu, s katerim bosta skupaj izbrala organizacijo, ki ji bosta podarila omenjeni znesek.

Sicer se pa Ronaldu ta dobrodelna poteza ne bo poznala na bančnem računu. Eden najbolje plačanih zvezdnikov na svetu namreč na leto zasluži skoraj 70 milijonov evrov, v primerjavi s tem zneskom pa je nagrada za naslov v ligi prvakov pravi drobiž.