Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
02.06.2016 12:22:08
Deli članek:

Uradno: Pušnik novi trener hrvaškega prvoligaša

alesfevzer.com

"Bili" imajo novega trenerja. Hrvaški nogometni prvoligaš Hajduk iz Splita je prekinil pogodbo z Damirjem Burićem, na njegovo mesto pa se bo usedel slovenski strokovnjak. Burićeva zamenjava bo nekdanji trener Celja, Maribora, velenjskega Rudarja in nazadnje ljubljanske Olimpije 55-letni Korošec Marijan Pušnik.

Pušnik je bil nazadnje glavni trener novega slovenskega prvaka Olimpije, s katero se je razšel lani decembra po preživetih šestih mesecih na klopi, čeprav je Olimpija prvi del sezone končala na prvem mestu prvenstvene lestvice. Pušnik je Olimpijo na 22 tekmah popeljal do 14 zmag, 4 remijev in 4 porazov, nato pa je trenerski stolček prepustil Marku Nikoliću, ki je kasneje odstopil zaradi rasističnega komentarja na račun temnopoltega Blessinga Elekeja. Pred sodelovanjem z Olimpijo je bil Pušnik trener japonske Avispe iz Fukuoke.

Prvi odzivi navijačev Hajduka na tamkajšnjih družbenih omrežjih niso najbolj prizanesljivi do zamenjave in imenovanja Slovenca na klop dalmatinskega ponosa iz Splita. Kot navajajo hrvaški mediji, je bil Dravograjčan želja novega predsednika kluba Ivana Kosa, ki je hkrati v sloviti hrvaški klub pripeljal še enega tujca Maria Branca, Portugalca, ki bo prevzel funkcijo športnega direktorja.

Pušnik ne bo edini Slovenec med trenerji v hrvaškem prvenstvu. Zadnje tri sezone je na čelu ekipe z Reke Mariborčan Matjaž Kek, nekdanji slovenski nogometni selektor.

Kot so še zapisali na spletni strani Hajduka, bo Pušnik prvič zbral ekipo v sredo, 8. junija, ter s tem začel priprave na novo sezono.