Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.04.2016 22:00:17
Deli članek:

Korun z drugim golom v sezoni načel tekmeca (video)

vszi

Na Poljskem je v teku končnica prvenstva, v kateri so klubi razdeljeni na skupino za prvaka in skupino za obstanek.

V prvi najbolje kaže favorizirani Legii, ki ima tri točke prednosti pred največjim presenečenjem sezone Piastom iz Gliwic. Slednje po nekoliko slabšem začetku spomladanskega dela sezone zdaj počasi prihajajo v želeno formo, pri tem pa zelo pomembno vlogo igrata tudi Saša Aleksander Živec in Uroš Korun.


V prejšnji tekmi je bil prav Živec tisti, ki je v Poznanju po zaostanku Piasta z 0:2 začel preobrat, njegovemu golu je namreč sledil še en in rdeče-modri so se domov vrnili s točko. Danes pa je nekaj podobnega uspelo še Korunu.

Postavni branilec je v dvoboju z Lechio po dobre pol ure igre načel tekmečevo mrežo. Korun se je po predložku s kota najbolje znašel v gostujočem kazenskem prostoru in žogo iz bližine pospravil v nasprotnikov gol. Takrat so se njegovi soigralci dokončno sprostili, zadeli še dvakrat ter se veselili visoke in pomembne zmage (3:0).

Za 28-letnega Koruna (odigral je vso tekmo) je bil to drugi zadetek v sezoni, medtem ko je Živec (igro je zapustil v 73. minuti) pri štirih.