Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
17.03.2016 11:18:54
Deli članek:

Djermanović zadel za zmago Željezničarja (video)

vszi

Nogometaši Željezničarja so odlično začeli drugi del sezone, v katerem dres tega sarajevskega kluba nosi tudi Dejan Djermanović.

Sinoči so prišli še do svoje pete zmage, tokrat so bili na svojem igrišču z 2:1 boljši od Borca. Šlo pa je za povratno tekmo četrtfinala pokalnega tekmovanja Bosne in Hercegovine.

Željezničar si je že v prvih devetdesetih minutah na gostovanju priigral odlično izhodišče, saj je prejšnjo sredo v Banjaluki slavil z 2:0. Povratni obračun na Grbavici je bil torej zanj na nek način samo še formalnost.

V odličnem vzdušju, ki so ga pripravili domači navijači, je Željezničar zelo dobro odprl srečanje. Svojo premoč je kronal že v sedmi minuti, ko je v polno meril Stevanović. Fantje v modrih dresih so bili skozi celoten dvoboj precej boljši tekmec, si priigrali veliko priložnosti, ki so na njihovo žalost ostale neizkoriščene.

Nato pa so v 88. minuti gostje iz edinega strela v okvir domačega gola uspeli izenačiti. Ko so vsi mislili, da bo 1:1 končni rezultat, pa je na sceno stopil nekdanji napadalec Olimpije. Dejan Djermanović je v drugi minuti sodniškega podaljška do žoge prišel na robu kazenskega prostora, naredil dva koraka in jo poslal v daljši kot tekmečevih vrat ter poskrbel za zmago svoje ekipe.

Za 27-letnega Djermanovića je bil to prvi gol na uradnih tekmah za Željezničar.