Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.03.2016 23:18:25
Deli članek:

Nepopustljivi Bayern po podaljšku, Juve plačal zapravljivost

Bayern je na povratni tekmi osmine finala lige prvakov s 4:2 premagal Juventus. V pravi drami so Italijani dolgo vodili 2:0 in imeli priložnosti za višje vodstvo. Nato pa ...

V Münchnu so domači navijači prvi šok doživeli že v 5. minuti, ko je Juventus po hudi napaki nemške obrambe zadel za 1:0. Tako je v skupnem seštevku povedel s 3:2, v 28. minuti po novem zadetku pa že s 4:2, kar je pomenilo, da so Italijani zadnjih 55 minut dvoboja, upoštevajoč prvo tekmo, dobili s 4:0.

Če bi bil Juan Cuadrado tik pred odhodom na odmor še drugič na tekmi natančen, pa bi bil lahko delni izid tudi 5:0. In enako lahko trdimo tudi za dve priložnosti, ki ju je v prvi polovici drugega polčasa zapravil Alvaro Morata, avtor izjemnega prodora ob Cuadradovem zadetku. Toda kar gostje niso izkoristili, so vzeli domačini.

Robert Lewandowski je Bavarcem dal upanje v 73. minuti, v 91. pa je podaljška izsilil Thomas Müller. Odločitev o zmagovalcu je padla v razmaku dveh minut. V drugem podaljšku je najprej zadel Thiago Alcantara, dve minuti za tem pa je žogo v mrežo šokiranih Italijanov zabil še Kingsley Coman.

Bayern in pred njim Barcelona sta se v četrtfinalu pridružila Atleticu iz Madrida, Manchester Cityju, Wolfsburgu, Realu, Benfici in Paris St. Germainu.