Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.03.2016 19:53:26
Deli članek:

Rakitić kupil Radniku sodoben semafor

Profimedia

Hrvaški nogometni reprezentant Ivan Rakitić bo nogometnemu klubu Radnik iz Bijeljine kupil sodoben semafor na stadionu. Vodstvo kluba, igralci in navijači so nad gesto zvezdnika Barcelone kajpak navdušeni.

Klub iz srbskega dela BiH ima povsem soliden nogometni objekt s tribunami, na katere se lahko stisne 6000 navijačev, skoraj dva tisoč jih lahko tekmo gleda pod streho. Klub ima tudi povsem sodilno moštvo, ki si po 20 krogih prvenstva BiH s Sarajevom deli tretje mesto, za vodilno Slobodo iz Tuzle pa zaostaja za šest točk in tako ostaja v boju za naslov državnega prvaka.

Vendar Radnik nečesa nima oziroma nekaj, kar kazi celotno podobo kluba. Semafor na mestnem stadionu je namreč pravi zgodovinski primerek. Da med tekmami kaže pravilni razultat skrbijo marljivi mladi nogometaši - sicer pobiralci žog, ki ročno menjajo table s številkami.

In tu v zgodbo vstopi Rakitić, ki se iz časa skupnega igranja za Schalke dobro pozna s predsednikom Radnika Mladenom Krstajićem, nekdanjim srbskim reprezentantom. Očitno sta med seboj stkala posebno vez, saj je Krstajić nekoč celo izjavil, da mu je Rakitić kot mlajši brat. Zvezdnik Barcelone ni okleval in klubu poklonil semafor, ki bo izpolnjeval vse evropske standarde.

"Vse pohvale za Ivana Rakitića, ki se je odzval na akcijo, po kateri bi mestni stadion v Bijeljini dobil nov semafor. Ta njegova gesta je odlična in kaže na to, da je Ivan fantastičen človek. V veliko čast mi je, da imam takšnega prijatelja," je med drugim povedal Krstajić.