Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
26.02.2016 20:26:19
Deli članek:

Robert Berić: Prvič sem vedno zganjal paniko

vszi

Po prestopu iz Rapida v Saint-Etienne je Robert Berić na francoskem prvoligaškem prizorišču doživljal zvezdne trenutke, nakar se je 8. novembra vse skupaj v hipu spremenilo v nočno moro.

Zgodilo se je na gostovanju na Gerlandu, po grobem posredovanju branilca Lyona Jordana Ferrija koleno krškega napadalca ni zdržalo. Strgana križna vez je zahtevala operacijo in dolgo okrevanje, danes pa je obetavno, da poteka po predvidevanjih. Oziroma še bolje.

vszi

12

tekem je do zdaj v dresu Saint-Etienna odigral Robert Berić.

5

golov je do poškodbe dosegel slovenski reprezentančni napadalec.

Pred dnevi smo že poročali o tem, da se je Robert Berić vrnil na igrišče. Kakopak ne vadi skupaj z ekipo in ne bo še nekaj časa, toda velik napredek je že to, da je začel teči na zunanjih površinah. A še naprej mora biti nadvse previden, sunkovite spremembe smeri so v tem obdobju še strogo prepovedane. "Vse skupaj poteka po načrtih," je po včerajšnji dopoldanski vadbi dejal 24-letni Krčan. Zadovoljstva v njegovem glasu ni bilo mogoče preslišati. "Moram se malce popraviti. Poteka boljše od pričakovanj oziroma tako, kot sem si zamislil sam. Zdravniki so bili nekoliko bolj previdni, ampak to je vendarle razumljivo. Sicer pa sem seveda zadovoljen, da sem se naposled umaknil iz fitnesa, v katerem sem bil obsojen na kolo," je nadaljeval Robert Berić.

Nikola Miljković

Od operacije (16. novembra) so minili več kot trije meseci: "Dolgi trije meseci," je pristavil napadalec Saint-Etienna. "Ampak vem, da bodo naslednji trije še daljši. Iz preprostega razloga, ker bom zdaj gotovo vse bolj nestrpen v pričakovanju trenutka, ko se bom pridružil treningom z ekipo in ko bom končno spet lahko zaigral."

Galtier: Berić je zelo odločen

"Klub mi vseskozi stoji ob strani, s tem nimam res niti najmanjših težav," je Saint-Etienne pohvalil Robert Berić, v francoskem prvoligašu pa hvalijo slovenskega reprezentanta. "Zdi se, da si bo Robert Berić hitro opomogel," je navijačem desetkratnih francoskih prvakov z veseljem sporočil trener Christophe Galtier in pristavil: "Je zelo odločen. Verjamem, da njegovo okrevanje ne bo prepozno, tudi sam si želi zaigrati še pred koncem sezone."

In kakšna je predvidena časovnica za naprej? "Čez mesec, morda kakšen teden več, bi se moral pridružiti vadbi z ekipo, kar bi hkrati moralo pomeniti, da bom v začetku maja znova lahko igral. Verjamem, da bom," je odvrnil Robert Berić.
Takrat bodo do konca prvenstva ostali še trije krogi. Najprej bo Saint-Etienne 30. aprila gostil Toulouse, sledilo bo gostovanje pri Nici in za konec (14. maja) še domači obračun z Lillom, v dresu katerega je včasih igral Mile Aćimović.

Za menoj so dolgi trije meseci, ampak vem, da bodo naslednji trije še daljši. Iz preprostega razloga, ker bom zdaj gotovo vse bolj nestrpen v pričakovanju trenutka, ko se bom pridružil treningom z ekipo in ko bom končno spet lahko zaigral.

Robert Berić sicer kljub 24 letom že drugič preživlja tovrstno izkušnjo. "Prva mi je tokrat vsekakor veliko pomagala. Ker sem zelo natančno vedel, kaj me čaka, sem ostal veliko bolj umirjen. Ko sem prvič preživljal vse skupaj, sem ob vsaki manjši bolečini klical zdravnika in začel zganjati paniko. Zdaj je drugače. Zdaj mi je jasno, da brez bolečine ne gre, in sam pri sebi vem, da ni nič narobe, da lahko nadaljujem vadbo. Da, to mi gotovo olajšuje zdajšnje okrevanje," pravi slovenski reprezentant.

Saint-Etienne se tudi brez njega znajde kar dobro, po 27 odigranih krogih je na četrtem mestu na lestvici. "Za klubom je kar pester prestopni rok, imamo dobro ekipo, zato so cilji razumljivo ambiciozni. Največji je biti tretji, kar zagotavlja kvalifikacije za ligo prvakov, in verjamem, da smo tega sposobni. Gotovo pa moramo ostati vsaj na četrtem mestu, ki bi nam omogočilo tekmovanje v ligi Europa. Nastop na mednarodnem prizorišču je preprosto nujno zlo."
O naslovu prvaka v ligue 1 se nihče niti ne pogovarja. Ker je jasno, da je namenjen PSG-ju, Zlatan Ibrahimović in soigralci so za tekmece drug svet, pred drugouvrščenim Monacom imajo že 24 točk naskoka.

Profimedia

Obeta se hud boj za naslov prvaka, nadaljevanje prvenstva bo zelo vroče, kar je za klubski nogomet seveda izjemnega pomena. Kdo je favorit? Kot vedno. Moj favorit je vedno Maribor.

Tako kot v Saint-Etiennu je bil nadvse pester prestopni rok tudi na sončni strani Alp. "Res me veseli, da je bilo tako, da se je začelo dogajati čedalje več velikih prestopov in da bo v ligi igralo veliko kakovostnih nogometašev z bogatimi mednarodnimi izkušnjami," je povedal Robert Berić.

Milivoje Novaković se je vrnil domov. Ali morda o takšnem koraku pred koncem kariere morda razmišlja tudi napadalec Saint-Etienna? "Uf, do takrat je vendarle še daleč, za zdaj so moji načrti drugačni. O tem bom premišljeval, ko bo čas za to," pravi Robert Berić, ki se veseli zanimivega nogometnega dogajanja v Prvi ligi Telekom Slovenije. "Obeta se hud boj za naslov prvaka, nadaljevanje prvenstva bo zelo vroče, kar je za klubski nogomet seveda izjemnega pomena. Kdo je favorit? Kot vedno. Moj favorit je vedno Maribor," je zaključil nekdanji golgeter vijoličastih.

Nikola Miljković