Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
26.02.2016 14:43:32
Deli članek:

Anderlecht prosi Uefo, da ne suspendira Dinama

cropix

Mladinci Dinama so v osmini finala mladinske lige prvakov premagali belgijski Anderlecht z 2:0, toda kot kaže bodo izgubili tekmo za zeleno mizo.

Odgovorni pri Anderlechtu so pisali prošnjo Uefi, da naj ne diskvalificirajo Dinama, ker je zadnjih sedem minut igral igralec, ki ni imel pravice nastopa zaradi rumenih kartonov.
Mladinci Dinama so si na igrišču proti Anderlechtu priigrali četrtfinale z Barcelono, toda ker je zaigral Matija Fintić, ki je imel prepoved nastopa, se utegne zgoditi, da bo v četrtfinalu igral Anderlecht, saj bi po pravilih Uefa morala Dinamo diskvalificirati.
Toda Jean Kindermans, direktor mladinskega pogona Anderlechta je povedal: "Nočemo zavzeti njihovo mesto v četrtfinalu. Pošteno so nas premagali na igrišču in nočemo, da napredujemo zaradi diskvalifikacije drugega kluba. Posebej, ker igralec, ki ni imel pravice nastopa in je vseeno igral, ni vplival na igro in rezultat. Upamo, da ne bomo udeleženci četrtfinala."
Tudi pri Dinamu so poslali prošnjo na Uefo, da naj ne kaznujejo njihove mladince zaradi administrativne napake. V prošnji Uefi so pri Dinamu zapisali: "Potem, ko so mladinci Dinama premagali Anderlecht, je delegat odkril napako Dinamove administracije. Pri Anderlechtu so se odločili, da se ne bodo pritožili, ker je zmagalo boljše moštvo in to je res pravi športni duh."
Kljub temu so pri Uefi uvedli postopek proti Dinamu, ki je pripravljen sprejeti drugačno kazen. "Pripravljeni smo sprejeti finančno ali kakšno drugačno kazen - upamo in verjamemo pa, da bo Uefa prepoznala resnično vrednost športa in dovolila, da se bo izjemna mlada generacija lahko dokazala na igrišču in igrala v četrtfinalu."
Pri Uefi, ki bodo o tem primeru odločali v ponedeljek, raziskujejo tudi primer na tekmi mladinske lige prvakov med Chelseajem in Valencio, ko sodnik ni priznal zadetka iz enajstmetrovke.
Leta 2014 je Uefa diskvalificirala varšavsko Legio, ker je v kvalifikacijah za ligo prvakov na tekmi proti Celticu zaigral igralec, ki ne bi smel. Namesto zmage z 2:0 je Legia izgubila z 0:3. Škoti so se tako naprej uvrstili s skupnim izkupičkom 4:4 zaradi gola v gosteh (na prvi tekmi so izgubili z 1:4), v resnici pa je bil končni rezultat 6:1 za Legijo.