Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.01.2016 17:35:51
Deli članek:

Na dan prišla še pogodba Falcaa

vszi

Spletna stran Football Leaks, ki je prejšnji teden objavila dokumente o prestopu Garetha Bala v Real, je tokrat postregla z dokumenti o Falcau.

Sodeč po dokumentih je posoda kolumbijskega napadalca Radamela Falcaa Chelsea precej drago stala. V pogodbi je tudi, da lahko Londončani Falcaa odkupijo za okroglih 50 milijonov evrov.

Falcao, ki je prišel iz Monaca, v tej sezoni v Angliji ni pokazal praktično ničesar v dresu modrih. Igral je vsega na devetih tekmah in zadel le enkrat. Po zadnjih vesteh naj bi se ga pri Chelseaju zdaj radi znebili. Že ta mesec. Sicer pa slaba igra Falcaa niti ni tako presenetljiva, saj se že v pretekli sezoni, ko je igral kot posojen igralec v Manchester Unitedu, ni izkazal (na 26 tekmah je dosegel vsega štiri gole).

V dokumentih je jasno zapisano, da mora Chelsea, če želi 29-letnega Falcaa v svojo last, plačati 25 milijonov evrov v sedmih dneh po potrditvi prestopa pri Fifi, in še enkrat enako vsoto potem, ko je vse okoli prestopa končano.

V tem trenutku je precej neverjetno, da bi se lahko zgodilo kaj podobnega, bolj verjetno pa je, da je trenutno poškodovani Falcao že odigral zadnjo tekmo v modrem dresu.

POLICIJSKA PREISKAVA
Seveda stvari, ki jih v javnost spravlja spletna stran Football Leaks pečejo marsikaterega nogometnega veljaka in agenta. Menedžer Garetha Bala Jonathan Barnett je zahteval preiskavo, kako ljudje pri Football Leaks pridejo do zaupanih dokumentov. "Morala bi biti neodvisna preiskava, ker je vse skupaj grozljivo," je dejal Barnett in dodal: "Nobenega spoštovanja nimajo ne do igralcev ne do klubov."

No, in ni bilo treba čakati dolgo, da je policija začela akcijo. Včeraj zjutraj naj bi policija začela preiskavo proti ljudem, ki vodijo spletno stran Football Leaks, saj naj bi bili vpleteni v izsiljevanje (od nogometne agencije Doyen Sports naj bi zahtevali milijon evrov, da ne objavijo določenih pogodb nogometašev).