Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2016 15:13:30
Deli članek:

Maks Barišić iz enega sicilijanskega kluba v drugega?

Catania Calcio

Za slovenskega nogometaša Maksa Barišića se je ogrelo nekaj italijanskih klubov.

Vse kaže, da bo v zimskem prestopnem roku delodajalca zamenjal tudi mladi slovenski nogometaš Maks Barišić. Dvajsetletni napadalec je trenutno član Catanie, s katero nastopa v tretji italijanski ligi, toda za zdaj se ni naigral, zbral je le štiri nastope. V prihodnje bo morda drugače, morda ga v klubu, ki se je ogrel zanj, čaka drugačen status.

Kot poročajo italijanski mediji, je zanimanje za Barišića pokazala Messina, torej sicilijanski in vsega slabih 100 kilometrov oddaljeni tekmec Catanie, ki prav tako nastopa v tretji ligi. V skupini C gre Messini bolje kot Catanii, slednja se namreč bori za obstanek, prva za napredovanje v višji rang. Toda kljub temu je precej neučinkovita, na šestnajstih tekmah je zabila le dvanajst golov, zato se želi okrepiti v napadu. In očitno so ljudje iz Messine pravo tarčo prepoznali prav v Barišiću.

Toda Messina očitno ni edina, ki želi otroka Kopra, vsaj tako trdijo pri Catanii. "Ni nemogoče, da bo šel v Messino, toda želijo ga tudi Siena, Catanzaro in Akragas. Je dober nogometaš, toda pri nas je v nehvaležnem položaju, saj imajo nekateri napadalci prednost. Zanj bi bilo zagotovo dobro, če bi odšel nekam, kjer bi lahko več igral. In če bo šel v Messino, verjamem, da bi lahko tam opravil pomembno delo," pravi tehnični direktor Catania Fabrizio Ferrigno.

Če bo Barišić, ki je bil v Italiji tudi član slovitega Milana, prestopil San Filippo, ne bo ostal prvi Slovenec, ki bo zaigral tam. Član petkratnega italijanskega prvoligaša je bil namreč v preteklosti tudi Rok Štraus.