Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2016 13:51:30
Deli članek:

Dobra novica za Olimpijo, bočni branilec spet nared za napore

alesfevzer.com

Poškodba je le še slab spomin za nogometaša ljubljanske Olimpije.

Še vedno ni znano, kdo bo novi trener Olimpije, tudi naslednika Andraža Šporarja ljubljanski klub še ni pripeljal. No, je pa dobra novica za vse navijače zeleno-belih vsaj ta, da je Aljaž Krefl končno le okreval po težji poškodbi. Nekdanji nogometaš Rudarja iz Velenja si je na prvem večnem derbiju z Mariborom, ki ga je Olimpija v Ljudskem vrtu dobila s 3:0, poškodoval gleženj. Da bi bilo vse še huje, je poškodbo staknil ob nesrečnem trku s tedanjim trenerjem Maribora Antejem Šimundžo!

Okrevanje je bilo dolgo, Krefl je izpustil praktično večji del jesenskega dela sezone, toda zdaj se vrača na zelenice. "Kmalu po operativnem posegu sem pričel z rehabilitacijo, ki je v tem trenutku v zaključni fazi. V vsem tem času sem treniral individualno, veliko tekel in izvajal posebne vaje s spremembami smeri. V ponedeljek se bom priključil ostalim soigralcem na pripravah za spomladanski del sezone. V tem uvodnem tednu sicer še ne bom izvajal vseh vaj, a najbolj pomembno je, da bolečin ne čutim več," pravi 21-letni nogometaš.

Mladi slovenski reprezentant sicer verjame, da bodo zmaji spomladi uspeli zadržati prvo mesto na lestvici PLTS: "Dejstvo je, da si ne bomo smeli privoščiti niti najmanjše napake. Če bomo z glavami na pravem mestu, se nam za končni uspeh ni potrebno bati. Ne nazadnje smo se tudi mi v zadnjih šestih mesecih naučili zmagovati v nizu, kar je eden od predpogojev za končni uspeh. Prvenstvo pa se bo odločalo na tako imenovanih manjših tekmah."