Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
08.12.2015 09:44:26
Deli članek:

"Slovenski Ribery" vzbudil zanimanje Belgijcev in Nizozemcev

vszi

Ofenzivni vezist slovensko-francoskega porekla je z dobrimi predstavami v belgijski drugi ligi opozoril nase.

Nicolas Rajsel slovenskim ljubiteljem nogometa ni neznano ime. 22-letni ofenzivni vezist se je v francoskem Pontoisu rodil slovenskemu očetu in francoski materi. Mladinsko kariero je preživel pri slovitem Paris Sanit-Germainu, kjer se ga je v določenem obdobju kariere prijel vzdevek "slovenski Ribery".

Kljub obetajočim začetkom v članski konkurenci pri Parižanih ni dobil prave priložnosti. Po igranju za drugo ekipo PSG-ja (2011-2013) se je leta 2014 preselil v očetovo domovino, točneje v Celje, kjer je v 16 nastopih zabil en zadetek.

VELIKO ZASLUG ZA PREBOJ V DRUGO LIGO
Lani je nato sledil še en prestop, preselil se je v belgijsko tretjo ligo h Union Saint Gilloisu. Njegove predstave so bile največji razlog, da se je Union prebil med drugoligaše, v lanski sezoni je Rajsel zabil 12 golov in vpisal šest asistenc.

Tudi v drugi ligi mu gre odlično, saj ima po polovici sezone na svojem računu šest golov in sedem asistenc. Union je na šestem mestu, a je ob tem treba poudariti, da ima zagotovljen obstanek le osem najboljših ob koncu sezone.

BLESTI TUDI LETOS
Zadetki, asistence in preigravanja Rajsla so bili dovolj, da so nanj postali pozorni številni klubi v elitni belgijski in nizozemski ligi. Belgijski mediji so ga pred januarskim prestopnim rokom začeli povezovati s kar petimi različnimi prvoligaši, pisali pa so tudi o zanimanju enega od nizozemskih klubov.

"Želim ostati osredotočen. Še naprej želim igrati, zadevati in asistirati za Union. Vodstvo kluba je ambiciozno, sam imam še vedno ambicije pri Unionu," je za lokalne medije povedal Rajsel.

ODLIČEN DEBI S TRIGLAVOM NA PRSIH
Slednji je vpisal en nastop za mlado reprezentanco Slovenije. Marca lani je v izdihljajih tekme odločil obračun s Hrvaško (2:1).

Nikola Miljković