Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.12.2015 17:34:30
Deli članek:

Poskrbel za izključitev, nato bil izključen tudi sam (video)

vszi

Slovenski nogometaš Armin Bačinović v tej sezoni nima veliko razlogov za zadovoljstvo.

Po rezultatih sodeč bo Virtus Lanciano eden tistih klubov, ki se bodo v drugi italijanski ligi borili za obstanek. Klub iz Abrucija, ene od dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo, ima po odigranih šestnajstih krogih na računu vsega tri zmage, kar ga uvršča na tretje mesto – z zadnjega dela lestvice. Enako točk je zbral še Ascoli, manj zgolj Como. Skratka, klub s stadiona Guido Biondi čaka peklenska spomlad.

Glede na izkušnje bi moral biti Armin Bačinović eden ključnih mož rdeče-črnih v bitki za obstanek v serie B. Toda nekdanji slovenski reprezentant, za katerega se je nekoč zdelo, da še vrsto let ne bo nikomur prepustil mesta v vezni liniji izbrane vrste, nad dosedanjim potekom sezone ne more biti kaj prida zadovoljen. Odigral je namreč le devet tekem, za nameček pa so še sodniki precej neizprosni do njega. V 663 minutah, kolikor jih je preživel na zelenici, je namreč prejel pet rumenih kartonov, hkrati pa bil dvakrat tudi izključen.

ARGENTINCA SPROVOCIRAL IN DOBIL UDAREC
Nazadnje je moral predčasno pod prho konec preteklega tedna, ko je Virtus gostoval pri Novari. Domači so slavili s 4:1, gledalci so vseh pet zadetkov videli v drugem polčasu. Torej v obdobju, v katerem so gostje igrali brez Bačinovića. Slednji je prvi rumeni karton prejel v 18. minuti, ko je tekmeca Pabla Gonzaleza vlekel za roko, ga izzval in s strani Argentinca prejel udarec, zaradi katerega je bil slednji izključen. Drugega je Bačinović prejel manj kot pol ure kasneje, in sicer v drugi minuti podaljška prvega polčasa, epilog je bil pričakovan: videl je rdeče.

vszi

V taboru Virtusa so se sicer razburjali, da je sodnik prehitro pokazal predvsem drugi rumeni karton, dejansko je posnetek pokazal, da Bačinović ni igral z roko, toda to njegove odločitve kakopak ni spremenilo. Mariborčan, ki je bil tokrat resnično "oškodovan", ima srečo le, da bo počival le enkrat. V Sloveniji je recimo navada, da disciplinski sodnik upošteva predkaznovanost, kar bi pomenilo, da bi Bačinovića ob drugem rdečem kartonu v sezoni zagotovo kaznoval z vsaj dvema tekmama prepovedi nastopanja.

Odkar od leta 2010 dalje igra na Apeninskem polotoku, je nekdanji nogometaš Palerma in Hellasa iz Verone prejel 41 rumenih kartonov, izključen je bil petkrat.