Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
03.12.2015 13:50:00
Deli članek:

V Standardu navijači menjajo trenerje, želim si, da bi jih tudi v naši reprezentanci

Nikola Miljković

Pred osemnajstimi meseci je kot eden najboljših posameznikov v prvi slovenski ligi in kot izdelan desni bočni nogometaš zapustil Maribor in se prvič v karieri odpravil na tuje.

Pot je Martina Milca zanesla v Belgijo, kjer je okrepil velikana iz Liegea, Standard. V prvi sezoni je bil standarden član začetne enajsterice v klubu, s katerim je končal na četrtem mestu v belgijskem prvenstvu, izboril si je tudi status slovenskega reprezentanta.

Z novo sezono ne more biti zadovoljen, v klubu se je v zadnjem času znašel na stranskem tiru, še ko je v Standardu redno igral, pa je izgubil tudi status reprezentanta.

Ekskluzivno za Ekipo SN je spregovoril o svojem položaju, o Belgiji, o slovenski reprezentanci in njenem selektorju ter še marsičem in si tako olajšal dušo.

Izguba položaja v začetni enajsterici vas je stala tudi mesta v slovenski reprezentanci. Čeprav je hkrati res, da vas Katanec prvič ni vpoklical za septembrsko gostovanje v Švici in domačo tekmo z Estonijo. Ste zaradi tega kaj razočarani?

Seveda sem bil zelo razočaran, kajti belgijska liga je zelo cenjena, Standard pa je eden najboljših belgijskih klubov in takrat, ko prvič nisem dobil reprezentančnega vabila, sem še redno igral. Že res, da smo takrat imeli precej slabe rezultate, toda jaz nisem igral slabo, moji nastopi so bili povsem spodobni. A takšna je pač bila selektorjeva odločitev, nanjo nisem mogel vplivati, tako kot ne morem niti zdaj.

Ste se s selektorjem kaj slišali, vam je razložil, zakaj vas ne kliče?
Ah, kje. Z njim sploh nimam nobenih osebnih stikov. Slišala sva se zgolj enkrat, pred dvema letoma, ko sem mu prek telefona sporočil, da sem poškodovan in da se zaradi tega ne morem udeležiti reprezentančne akcije. Potem pa nikdar več. Nikdar si ni niti prišel ogledat moje tekme, ne vem sicer, kako je z drugimi, toda mene v Standardu ni videl igrati v živo.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN.