Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
03.12.2015 07:59:37
Deli članek:

Armin Veh: Kolena ni, izginilo je (video)

vszi

Na torkovem treningu nemškega prvoligaša Eintrachta iz Frankfurta sta se zaletela vezista Johannes Flum in Slobodan Medojević.

Fanta sta po silovitem trku obležala na tleh, veliko slabše pa jo je odnesel 27-letni nemški nogometaš, ki je utrpel hudo poškodbo kolena.

Še posebej grozljiv je bil slišati vzklik trenerja Armina Veha, ki je potem ko je pritekel na kraj dogodka, vidno pretresen dejal: "Kolena ni, izginilo je." Takrat je bilo vsem jasno, kako hudo jo je skupil nekdanji član nemške izbrane vrste do dvajsetega leta starosti.

Na igrišče je nemudoma prihitela klubska zdravniška služba, ki je nesrečniku takoj nudila pomoč, nato pa so Fluma s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, kjer so ga včeraj operirali.

Zahtevni poseg, ki je trajal dve uri, je opravil dr. Reinhard Hoffmann, vrhunski strokovnjak na tem področju. Pred tremi leti je denimo operiral vratarja Kevina Trappa, ki mu je po težkem zlomu roke rešil kariero. Med njegovimi pacienti sta bili tudi tenisačica Andrea Petković in skakalka v višino Ariane Friedrich.

Dr. Hoffmann je po operaciji dejal, da je Flum utrpel zlom pogačice levega kolena, na srečo pa ni našel nobene dodatne poškodbe. Nogometaš bo do naslednjega tedna ostal v bolnišnici, potem pa bo počasi začel z rehabilitacijo. Še vedno ni jasno, kako dolgo bo trajalo, preden se bo spet vrnil na nogometne zelenice, njegova kariera pa naj ne bi bila ogrožena.