Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.11.2015 00:50:38
Deli članek:

Nova mojstrovina super Handanovića (video)

Izjemni slovenski vratar je v dresu Interja ponovno ostal nepremagan, njegova najlepša obramba s tokratne tekme pa je bila spet nekaj posebnega.

Inter se je v nedeljo pozno zvečer izstrelil na vrh italijanske prvenstvene lestvice, kjer upravičeno sanja o naslvu državnega prvaka. Samir Handanović pa na 13. tekmi že kar devetič ni prejel niti enega samega zadetka, kar je fantastičen dosežek, nad katerim se navdušuje vsa Italija. 

Milančani tokrat sicer niso slavili z 1:0, kar je njihov najljubši izid v tej sezoni, Frosinone so premagali z visokih 4:0. A to ne pomeni, da priljubljeni Sarma ni vnovič odigral izjemno pomembne vloge. Bilo je namreč zgolj 1:0 za Inter, ko so imeli gostje izjemno priložnost in ko so mnogi žogo že videli v mreži. 

Toda kot že tolikokrat je Handanović menil drugače. Danilo Soddimo je prišel do strela v zelo ugodnem položaju, odlično meril z volejem, a se je Sarma velemojstrsko odzval in poskrbel za eno najbolj atraktivnih posredovanj te sezone. S čimer je svoj seznam podobnih akcij le še povečal. 

Njegovo letečo obrambo si lahko pogledate v posnetku, ob tem pa lahko vsi skupaj obžalujemo (sicer še vedno neuradno) napoved, da se poslavlja od reprezentance.