Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
22.11.2015 14:54:31
Deli članek:

Šporar: Zaslužili smo si več

Grega Wernig

Kapetan Olimpije je z dvema zadetkoma "zmajem" prinesel točko na večnem derbiju in se utrdil na vrhu lestvice strelcev v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Andraž Šporar je z dvema goloma proti Mariboru Olimpiji prinesel remi (2:2) na sobotnem večnem derbiju v Stožicah. Za ljubljanskega kapetana je bil posebej sladek gol za izenačenje v sodnikovem dodatku, s katerim so zeleno-beli ohranili sedem točk naskoka pred aktualnimi prvaki.

"V prvi vrsti sem zadovoljen zaradi načina, kako smo se po zaostanku z 0:2 uspeli vrniti v srečanje, saj smo vse do zadnjega sodnikovega žvižga preprosto verjeli v to, da lahko pridemo vsaj do točke. Glede na prikazano in priložnosti, ki smo si jih priigrali, pa vendarle menim, da smo si zaslužili tudi kaj več. A pustimo sedaj podrobnejše analize, to je bil derbi, posebna tekma med dvema najboljšima slovenskima moštvoma, v kateri na koncu običajno odločajo malenkosti," je za klubsko spletno stran dejal Šporar, ki ima na svojem računu že 17 zadetkov in je trdno na vrhu prvenstvene lestvice strelcev.

"Vselej poudarjam, da so doseženi zadetki plod dobre igre celotnega moštva. Verjemite mi, da smo vsi, od prvega do zadnjega, dali vse od sebe, se borili in 'grizli' za vsak centimeter zelenice, da bi našim izjemnim navijačem pripravili nov razlog za zadovoljstvo. Mislim, da jih nismo razočarali. Kot kapetan moštva sem obenem izjemno ponosen na svoje soigralce, saj so resnično pokazali iz kakšnega testa so," je soigralce pohvalil 21-letni napadalec.

"DRUGEGA NI BILO PRIČAKOVATI"
Srečanje je bilo polno intenzivnih startov, igralci pa so si nekajkrat skočili v lase. Za derbi nekaj pričakovanega. "Poglejte, saj ni bilo pričakovati kaj drugega. Vložek je bil velik, lahko bi dejal prevelik, zato je tudi prihajalo do občasnih nervoznih posredovanj z obeh strani. Vendar vseeno menim, da je vse skupaj ostalo v mejah dovoljenega. Olimpija je bila tokrat domačin in s sedmimi točkami naskoka pred tekmecem, kar nas je pred začetkom tekme samo po sebi postavilo v položaj rahlega favorita. Najpomembneje je, da smo srečanje uspešno pripeljali do konca. Sedaj pa je čas, da se dobro regeneriramo, saj nas že čez tri dni čaka nov domači obračun s Krko," je zaključil Šporar.