Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
07.11.2015 17:22:12
Deli članek:

Maroh z dvema goloma junak derbija (video)

facebook

Občasni slovenski reprezentant Dominic Maroh je bil junak derbija med Kölnom in Bayer Leverkusnom, ki so ga prvi prav po njegovi zaslugi dobili z 2:1.

Doppelpack pravijo temu, dvema goloma na isti tekmi, v Nemčiji. Za Dominica Maroha je bil seveda to prvi v karieri, centralni branilec Kölna se namreč bolj poredko vpiše med strelce. A danes je bil njegov dan in težko bi si izbral boljši trenutek. S svojima dvema goloma je bil namreč osrednji junak derbija Porenja, ki ima v očeh navijačev Kölna poseben status. Obračun s sosedi iz Leverkusna je eden najpomembnejših v sezoni, zmaga sredi "sovražnikovega" ozemlja pa še toliko slajša. In tokrat se lahko zanjo zahvalijo tudi oziroma predvsem 28-letniku, ki je do danes sedemkrat oblekel dres s slovenskim grbom. Maroh bo nekaj prihodnjih dni vsekakor glavni mož v mestu.

Kevin Kampl je za domače igral celo tekmo, a tako kot vsi ostali ostal v senci rojaka Maroha. Köln je z zmago na lestvici prehitel sosedskega rivala in se zdaj nahaja na sedmem mestu, medtem ko so Kampl in drščina mesto niže. Glede na vse povedano lekarnarjem tudi aspirin v prihodnjih dnevih ne bo kaj prida pomagal, še dolgo jih bo bolela glava po dveh udarcih nepričakovanega junaka Maroha.