magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

okostnaj Njena.si

Bodo tudi iz omar drugih znanih obrazov padli ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

ro
ro
0 19.09.2015 22:58:50

V Splitu po derbiju besni na sodnika, Keku doma le točka

Aleš Cipot
Obračun Hajduka in Dinama se je razpletel brez zmagovalca, toda z veliko razburjenji.

Tako kot slovenski, tudi hrvaški prvoligaši ta konec tedna igrajo tekme 10. prvenstvenega kroga. V središču pozornosti je bil kakopak večni derbi med Hajdukom in Dinamom, ki se je pred 20 tisoč gledalci na Poljudu razpletel brez golov. A bilo je vroče zelo vroče. Ne zaradi 31 stopinj Celzija, ampak zaradi nekaterih sodniških odločitev, ki so Splitčane tako rekoč vrgla iz tira. Prepričani so namreč, da jih je Bruno Marić v prvem polčasu oškodoval za vsaj eno najstrožjo kazen, ko je spregledal igranje z roko, v izdihljajih dvoboja pa je po njihovem mnenju neupravičeno pokazal na belo točko za Dinamo, ko je Milović izbil žogo pred Soudanijem, hkrati je zaradi ugovarjanja izključil Velazqueza. Torcida je od vratarja Kalinića zahtevala, da protestno zapusti svoja vrata, a jih kakopak ni poslušal. Namesto tega si je prizadeval obraniti strel Henriqueza, ki ni zadel cilja.

hajduk2 ac
Aleš Cipot
Vendar to jeze gostiteljev ni ohladilo. Ne le navijači, razjarjeni so bili tudi vodilni možje kluba, predsednik Marin Brbić in predsednik NO Ljubo Pavasović-Visković sta že pred koncem tekme zapustila sedež na tribuni in prišla na atletsko stezo. Po derbiju je skušal z Brunom Marićem obračunati športni direktor Goran Vučević. Namen so mu preprečili varnostniki, ki so sodnika z velikimi težavami pospremili z igrišča. Sledili so tudi izgredi na tribunah. Del gledalcev z vzhodne tribune se je skušal prebiti na igralno površino, nakar so se v lov za Marićem nameravali podati še navijači s severa, toda specialne enote policije so jim to preprečile. Najbolj vztrajni so si prizadevali do sodnika tudi z zunanje strani stadiona, a jim ni uspelo. 

hajduk3 ac
Aleš Cipot
RAZBURLJIVO TUDI NA RUJEVICI
Zanimivo in razburljivo je bilo tudi na Rujevici, čeprav sta mreži tudi tam ostali nedotaknjeni. Rijeka je v dvoboju z Zaprešićem gotovo pričakovala več kot zgolj točko in dejstvo je, da so bili varovanci Matjaža Keka blizu uspeha. Najlepšo priložnost je imel Bradarić, ki v 90. minuti po prekršku nad Bezjakom ni bil uspešen z bele točke, zgolj 30 sekund pozneje je Močinić zadel prečnik. Gostitelji so bili sicer prepričani, da se je žoga odbila za golovo črto, sodniki so bili drugačnega mnenja. Nekdanji napadalec Celja je igral vso tekmo, Miral Samardžić je bil na domači klopi za rezervne igralce.

Značke: nogomet, hajduk, dinamo, rijeka, kek

Članki iz rubrike