Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
19.04.2015 11:45:26
Deli članek:

Kek: Več sreče kot pameti

Grega Wernig

Mariborski strokovnjak in njegovi varovanci so v dalmatinski prestolnici osvojili ves izkupiček.

Nogometaši Rijeke so v 29. krogu gostovali na splitskem Poljudu, kjer so z 2:1 premagali pomlajeno zasedbo Hajduka in sedemnajstič osvojili ves izkupiček. A kazalo je na drugačen razplet. Mladi domači igralci so v večjem delu dvoboja prevladovali in z golom Frana Tudorja vodili vse do 80. minute, ko so tokrat skromni gostje v zgolj 120 sekundah poskrbeli za preobrat, v polno sta zadela Ivan Tomečak in Marko Vešović.

Čeprav so ostali praznih rok, so bili domači navijači s predstavo mladeničev v belih dresih zadovoljni. Po prikazanem bi si zaslužili več, veliko več. "Odziv Torcide je najbolj slikovita ocena tekme. Mi smo zmagali, ampak slavila je Hajduka," je po dvoboju v Dioklecijanovem mestu povedal Matjaž Kek, ki se je zelo dobro zavedal slabosti svojega moštva: "Moraš biti samokritičen in to, kar smo pokazali v 80 minutah, je izpod vsake kritike. Zmaga na Poljudu je seveda vedno sladka, toda treba je biti realen. Tekmo smo dobili z več sreče kot pameti, hkrati smo si zagotovili nastop v Evropi. To je dobro, vse ostalo je treba drastično spremeniti. Kriv sem, ker nisem izbral pravih igralcev oziroma sem verjel nekaterim, ki jim ne bi smel. Že v celotnem spomladanskem delu sezone imamo problem in ne igramo kot jeseni. Ekipi čestitam za zmago in nič več od tega."

Miral Samardžić je v dresu Rijeke odigral vso tekmo, Matjaž Kek Goranu Cvijanoviću priložnosti ni namenil, prav tako kot je na drugi strani novi trener Hajduka Goran Vučević ni Marku Raniloviću.