pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

jb
jb
0 22.10.2014 14:30:56

Kakšna smola, Koren na daljši počitek

melbournecityfc.com.au
Avstralci bodo morali še malce počakati, preden bodo na delu videli Roberta Korena.

Avstralski klub Melbourne City bo konec tedna odigral veliki mesti derbi, v gosteh se bo pomeril z lokalnim rivalom po imenu Melbourne Victory. Za navijače obeh klubov je to ena najpomembnejših tekem v sezoni, zato so vsi tisti, ki držijo pesti za City, z razočaranjem sprejeli novico, da njihov trener John van 't Schip zagotovo ne bo mogel računati na igralca, od katerega se je ob njegovem prihodu v Avstralijo pričakovalo ogromno.

Robert Koren je City okrepil kot tako imenovani markanten igralec, torej kot nogometaš, s katerim lahko uprava kluba podpiše pogodbo, ki v finančnem smislu preseže sicer začrtane meje. Van 't Schip je govoril, kako bo igro zgradil okoli izkušenega Slovenca, toda Koren v novi sezoni avstralske lige sploh še ni stopil na zelenice. Da bi bilo vse še huje, pa še nekaj časa ne bo. Izkazalo se je namreč, da je težje poškodovan, na stranskem tiru bo zaradi težav s stegensko mišico preživel več tednov.


ZA NJIH VELIKO, ZANJ NAJVEČJE
"Vsi smo upali, da bo lahko zaigral že v preteklem krogu, toda nato je na treningu obnovil poškodbo. Spet smo ga poslali na podroben pregled, rezultati pa niso bili najboljši. Vrnil naj bi se šele v decembru," je z glavo zmajeval nizozemski trener Korenovega kluba in nadaljeval: "Za nas je to veliko razočaranje, zanj največje možno. Deset dni pred začetkom sezone se je poškodoval, ampak se ni zdelo, da gre za kaj hujšega. A kaj, ko je nato poškodbo obnovil na istem mestu."

V avstralskem nogometu so pravila takšna, da lahko klub začasno nadomesti poškodovanega igralca, toda van 't Schip pravi, da se to v tem primeru ne bo zgodilo. "Kdo bo prišel za pet tednov? Moral bi biti nekdo, ki ne igra, ki nima kluba, ki je verjetno izven forme. In ko pride k sebi, mora že oditi. In da bi imel ob tem še Korenov pedigre? Govorimo o nečem, kar ne obstaja," je še dodal trener Cityja, ki je v uvodnih dveh krogih remiziral, obakrat mu je točko zagotovil legendarni španski napadalec David Villa.

Članki iz rubrike