Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
23.09.2014 21:18:55
Deli članek:

Japonski legionarji neuspešni

jsgoal.jp

Danes so dejavni tudi nekateri slovenski nogometaši, ki si kruh služijo v tujini.

Tako sta svoje delo že opravila oba japonska legionarja, ki sta igrala v 25. krogu tamkajšnjega prvenstva. Omiya Ardija je na svojem igiršču ostala praznih rok. S 3:1 je bil od nje boljši drugouvrščeni Kawasaki Frontale. Zlatan Ljubijankić je za domače moštvo, ki še vedno drži predzadnje mesto na lestvici in ga od rešilnega 15. mesta ločijo tri točke, odigral vseh 90 minut.

Še slabše se je godilo Shimizuju, ki je na svojem igrišču kar z 0:3 klonil proti Gambi Osaki. Milivoje Novaković je za domačine, ki so izgubili tretjič zapored in v zadnjih šestih nastopih osvojili vsega točko, odigral celo tekmo. Prav Shimizu pa je tisti klub, ki ga najdemo na 15. mestu, zadnjem, ki zagotavlja prvoligaški status tudi v naslednji sezoni.

V drugoligaškem prvenstvu dežele vzhajajočega sonca je Avispa Fukuoka, ki jo vodi Marijan Pušnik, na svojem igrišču položila orožje pred Verdyjem. Gostje, ki se krčevito borijo za obstanek, so v dvoboju 33. kroga zmagali z 2:1 in Fukuoki prizadejali tretji zaporedni poraz. S tem se Pušnikovi fantje vse bolj oddaljujejo od šestega mesta, ki vodi v končnico za napredovanje. Fukuoka je zdaj 12., od tako želenega šestega mesta pa jo loči pol ducata točk.

Na Češkem igrajo dvoboje osmine finala pokalnega tekmovanja. Bohemians 1905 je gostoval pri tekmecu iz prve lige Jabloncu in pred približno 1300 gledalci izgubil z 0:2. Elvis Bratanović je za goste igral od 76. minute.

Nemški drugoligaši so odigrali prve štiri tekme 7. kroga. Greuther Fürth je po zmagi proti Kaiserslauternu še drugič zapored igral doma, tokrat mu je v goste prišel Aalen. Tekmeca sta si razdelila plen, bilo je 1:1. Goran Šukalo (Greuther Fürth) je v igro vstopil v 89. minuti. Z osvojeno točko se je njegovo moštvo na razpredelnici povzpelo na četrto mesto.

V drugem krogu avstrijskega pokala je vodilno moštvo prve lige WAC gostoval pri Riedu in slavil z 1:0. Gostje so odločilni zadetek dosegli v 87. minuti. Tadej Trdina je srečanje začel na klopi za rezervne nogometaše in v igro vstopil v 90. minuti, ko je gostujoči strateg Dietmar Kühbauer s to potezo domačinom 'ukradel' še malo dragocenega časa.