Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
23.09.2014 15:40:37
Deli članek:

Guberac: Moraš imeti živce kot konj

Drago Wernig - TAKA

Ne gre in ne gre, Koprčani tudi na četrti domači preizkušnji niso dosegli namena.

Bonifika ostaja zakleta, rumeno-modri so vseh 12 točk, kar jih uvršča na šesto mesto na lestvici, osvojili v gosteh. Na Obali so slavili Celje, Domžale, Olimpija in v soboto še Maribor. Po redko videnem scenariju. Kanarčki so v zgolj nekaj sekundah prehodili pot od raja do pekla, za vijoličaste velja obratno.

Arsen Perić

Včasih dobim občutek, da bi lahko tekmeci z avtoceste pri Markovcu udarili žogo proti našim vratom, pa bi jo veter najbrž nekako spravil v našo mrežo. Vse skupaj je težko verjeti, dojeti. Ne vem več, kaj naj bi povedal igralcem, ki jih vse to kakopak 'ubija', jim zbija moralo, vendar nam seveda ne preostane drugega, kot da se trudimo naprej.

Mnogi Koprčani so v 77. minuti tekme z Mariborom bržčas že nazdravljali. Prepričani, da bo Perica Ivetić z bele točke zadel za vodstvo z 2:1, "pripravljen" je bil tudi nadaljnji scenarij. Z igralcem več in ob tvegani igri prvakov bi se ponujala lepa priložnost za tretji gol, ki bi dokončal zasedbo iz Ljudskega vrta, toda razpletlo se je drugače. Popolnoma drugače.

Jasmin Handanović ni dovolil domačega veselja, a to še zdaleč ni bilo vse, le 14 sekund pozneje se je zatresla koprska mreža. Za mariborsko zmago. Epilog, ki bi ga z lahkoto uvrstili v rubriko saj ni res, pa je.

"Kaj naj rečem?!" se je včeraj dopoldne odzval Ante Guberac. "Mnogi pravijo, da se nam bo prej ali slej vrnilo, da se nam bo ves trud obrestoval in da se bo kdaj kaj obrnilo tudi v našo korist. Nekaj časa sem verjel, da bo res tako, zdaj nič več. Ker se ne pogovarjamo o eni, dveh ali treh tekmah, temveč o obdobju treh, štirih let. Popolnoma jasno je, da moraš imeti za odmevne dosežke tudi nekaj sreče, nam je obrnila hrbet. Res ne vem, zakaj smo kaznovani na tak način," je nadaljeval oziroma se spraševal predsednik koprskega kluba.

"Še zlasti v nekaterih ključnih dvobojih se nam ni izšlo nič. Neverjetno! Včasih dobim občutek, da bi lahko tekmeci z avtoceste pri Markovcu udarili žogo proti našim vratom, pa bi jo veter najbrž nekako spravil v našo mrežo. Vse skupaj je težko verjeti, dojeti. Ne vem več, kaj naj bi povedal igralcem, ki jih vse to kakopak 'ubija', jim zbija moralo, vendar nam seveda ne preostane drugega, kot da se trudimo naprej. Ni lahko, ampak drugega nam preprosto ne preostane. Ko ne gre, ne gre," je še povedal Ante Guberac in za konec smehljaje pristavil: "Zaradi vsega, kar se nam dogaja v zadnjem času, moraš, da vse to zdržiš, imeti živce kot konj."