Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
18.09.2024 11:04:37
Deli članek:

Mar to pomeni, da je Slovenija dokončno izgubila velikega upa?

Grega Wernig

Dvakrat se bodo udarili s hrvaškimi vrstniki.

Slovenska kadetska (U-17) reprezentanca bo 24. in 26. septembra v Zaprešiču odigrala prijateljski preizkušnji s hrvaškimi vrstniki, ki spadata v okvir priprav na jesenske kvalifikacije za evropsko prvenstvo. »To sta zadnji tekmi pred začetkom kvalifikacij. Poskušali bomo nadgraditi, kar smo naredili, odkar smo skupaj, saj želimo biti dobro pripravljeni na jesen. Igralcem ta reprezentančna akcija služi kot zadnji pokazatelj, kdo bo odpotoval na kvalifikacije, saj se število kadra iz 23 zmanjša na 20,« pred prihajajočim izzivom pravi selektor Goran Cvijanović.

Na njegovem seznamu so Svit Blaško (Bravo), An Kumer Čelik (Bravo), Svit Mlekuž (Bravo), Matevž Šimnovec (Bravo), Matej Mehle (Brinje Grosuplje), Žiga Kranjc (Celje), Nejc Slovenc (Celje), Tilen Golič (Domžale), Grega Kaluder (Domžale), Miha Matjašec (Domžale), David Jereb (Domžale), Tilen Letonja (Domžale), Tanej Handanović (Maribor), Tian Nai Koren (Maribor), Žan Meško (Maribor), Vid Novak (Maribor), Jaka Premrl (Maribor), Denis Videnović (Maribor), Nejc Viher (Maribor), Nik Belovič (Maribor), Luka Špacapan (Udinese), Svit Hočevar, (Olimpija) in Tian Varmaz Plava (Olimpija).

Vsi tisti, ki nekoliko bolj podrobno spremljajo nogometna dogajanja na sončni strani Alp, so kakopak hitro ugotovili, da v zasedbi ni Armana Durmišija, bržčas največjega talenta v tej generaciji, ki je nedavno ob odškodnini milijon evrov iz Kopra prestopil v veliki Juventus. Nadarjenega 16-letnega napadalca zraven ni bilo že na prejšnji akciji, ko so naši upi dvakrat merili moči s Črno goro. Takrat so se pojavila namigovanja, da naj se ne bi več odzival vabilu slovenskega selektorja, po teh navedbah naj bi v prihodnje zaigral v dresu Albanije. Slišati je bilo takšne in drugačne razloge, a prav tako je bilo slišati, da se obeh tekem vendarle naj ne bi udeležil zato, ker je bil prestop v italijanskega velikana v zaključni fazi. Vmes se je seveda z dvojčkom Dajanom, ki je prav tako odšel v Juve - nekateri viri pravijo, da naj bi bil jabolko spora njegov (ne)reprezentančni status - preselil v Torino, a ga tudi tokrat ni v izbrani vrsti. Mar to pomeni, da ga ne bo niti v prihodnje?