Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.09.2024 17:40:47
Deli članek:

Kek ni najbolj zadovoljen, selektor napovedal spremembe: Nekateri me niso zadovoljili ...

Martin Metelko

Matjaž Kek z zanimivim razmišljanjem pred jutrišnjo tekmo s Kazahstanom.

Na današnji novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo s Kazahstanom je Matjaž Kek predstavil svoj pogled na trenutno situacijo v slovenski izbrani vrsti in napovedal tudi spremembe za obračun s Kazahstanci. 

"Jasno je, da je pričakovanje usmerjeno k točkam. Zato bomo tudi na planu igre morali narediti kaj več. In verjetno imeti boljšo osredotočenost pri priložnostih, ki se nam bodo ponudile. Kazahstan je pokazal proti Norveški organizacijo na najvišjem možnem nivoju, disciplino. Dobesedno so šli na glavo. Čerčesov je znan po tem, da ne prepušča veliko stvari slučaju. Jasno je, da bomo tudi skozi tisti moment, ko imamo žogo, morali biti kvalitetnejši, hitrejši, boljši, da bomo prišli do golov. To je popolnoma jasno. Kar se pa tiče Avstrije pa vztrajam pri videnju, ki sem ga dobil z ogledom tekme na tribuni – lahko živimo s to točko. Želeli smo absolutno več. V nekaterih fazah igre, sploh na začetku, smo bili relativno dobri. Potem pa preveč pasivni, premalo agresivni, da bi lahko parirali. Čeprav je bil tempo z obeh strani zelo visok. Reprezentance, kot je Avstrija, so že na Euru opozorile na svoj slog igranja, na 'kontra presing'. Dejstvo pa je, da smo jim pustili zelo malo priložnosti. Ta posest me proti takšnim tekmecem, kot je Avstrija, sploh ne zanima. To je za televizijo, za medije. V drugem polčasu smo bili že konkretnejši. In v tistih dveh, treh situacijah, bi morali zadeve bolje izpeljati. Če želiš premagati ekipo, kot je Avstrija, moraš to storiti. Ni mi bilo všeč, kako smo izvajali nekatere prekinitve. To je pokazal tudi ogled posnetkov po tekmi. Tukaj bi morali biti konkretnejši. Ker vedeli smo, da so Avstrijci relativno ranljivi s prekinitev," je v napovedniku dvoboja dejal selektor. 

In razložil, da ni zadovoljen s fizično pripravljenostjo nekaterih nogometašev. "Sej sem rekel: Nekateri me s fiziko niso zadovoljili. Ampak to je že njihov individualni problem s klubov, ki ga potegnejo s seboj. Mi smo pred evropskim prvenstvom z veliko treninga to uspeli nekje nevtralizirati. Ampak zdaj … Zaradi tega nekaterih že zdaj ni zraven in nekateri bodo še izviseli. To je pogovor, ki poteka med mano in igralci. Eni so malce zamudili začetek sezone. Eni pa seveda presenetili. Kako je recimo Brekalo odigral hrabro, pa recimo Drkušić, ki v klubu še ni imel prave minutaže. To seveda pomeni, da se da, če si mentalno na določenem nivoju. Je pa to morda tudi moment za več kreativnosti, za kakšno potezo več. Ker je tudi tekmec takšen. Kazahstanci zagotovo ne bodo ves čas napadali zelo visoko. Čeprav so tudi proti Norvežanom pokazali veliko dozo agresivnosti s tistimi štirimi ofenzivnimi igralci. V razporedu so zelo kompaktni in zelo težko jim je dati gol," je povedal.