Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.09.2024 16:31:02
Deli članek:

Matjaž Kek direktno o krizi slovenskih napadalcev: Proti Avstriji je bil najnevarnejši ...

Martin Metelko

Slovenski selektor zanimiv in direkten. Kot vedno.

Pred slovensko izbrano vrsto je jutri nova tekma v ligi narodov. Tako kot v petek proti Avstrijcem bodo varovanci Matjaža Keka tudi jutri igrali na domačem igrišču, v Stožice prihajajo Kazahstanci, ki so v prvem krogu remizirali doma z Norvežani, izid je bil 0:0. Slovenci so, spomnimo, proti Avstriji v Ljubljani iztržili remi z 1:1. 

Danes je na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo spregovoril slovenski selektor Matjaž Kek, ki se je dotaknil nekaj najbolj perečih tem. Denimo teme o neučinkovitosti slovenskih napadalcev. 

"Ko je treba, ga na treningu dajo," je najprej o tej tematiki v smehu začel slovenski selektor. In se hitro zresnil. "Dva od naših napadalcev sta menjala kulturo nogometa. Šla sta nekam, kjer je kultura povsem drugačna. In zagotovo bosta potrebovala nekaj časa, da polovita vse skupaj. Celar in Vipotnik igrata v izredno težki ligi. Šporar zagotovo ni zadovoljen s svojo minutažo v Panathinaikosu. Tam je tudi konkurenca drugačna. In tukaj si bo moral izboriti svoj status. Medtem ko sem s tem, kako je bil proti Avstrijcem videti Benjamin Šeško, zelo zadovoljen. Proti Avstrijcem ni bilo lahko igrati. Predvsem, ker so bili tako njegov kolega v napadu kot soigralci v zvezni vrsti predaleč. Potem je tudi način sodelovanja zelo težak. Ampak vidi se, od kod izhaja. Tako kot se je potem videlo, od kod izhajajo Sabitzer, Laimer, Schläger in vsi ti igralci. To je bilo zelo vidno. Jasno je, da bomo pač iskali. Napadalci nekega čistega gola že kar nekaj časa niso dali. To je zagotovo eden od problemov naše reprezentance," je razložil Kek. 

In nadaljeval: "Je pa jasno, da smo nismo igrali proti reprezentancam, ko bomo imeli 70 ali 80 odstotkov časa žogo v svojih nogah ali si priigrali 15 priložnosti. Tukaj se moramo prilagoditi in se dobro prilagajamo. Ampak v ofenzivnem delu potrebuješ moč, energijo, agresivnost. In to bomo iskali. Ker dejstvo je, da je bil najnevarnejši naš igralec proti Avstriji Stojanović. Pri njem se vedno nekaj 'kuha'. Zaradi njegove dinamike, angažiranosti. To mi je pri nekaterih manjkalo, zato bomo proti Kazahstanu verjetno tudi kaj obrnili."