Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
08.09.2024 12:01:00
Deli članek:

Črnogorski navijači zagrozili igralcem: 'Fantje, da ne bomo preskočili ograje ...' (video)

Profimedia

Za Črno goro se je liga narodov začela s porazom na Islandiji z 0:2.

To je bila prva uradna tekma Roberta Prosinečkega v vlogi selektorja Črnogorcev, potem ko je na začetku februarja sedel na klop te reprezentance. Debi ni bil najboljši, njegovi varovanci pa si ga bodo še bolj zapomnili po dogodku, ki se je zgodil po tekmi.

V Reykjaviku je namreč ekipo spodbujala tudi majhna skupina pristašev, ki so bili po tekmi milo rečeno zelo jezni na igralce. Razlog pa ni bil (samo) poraz, pač pa to, da jih ti po zadnjem sodnikovem pisku niso prišli pozdravit k tribuni. Pozneje so navijači izza ograje čakali na igralce, ko so ti zapuščali stadion in jih takrat poklicali k sebi.

Kar je sledilo, ni bilo niti najmanj prijetno za nogometaše, saj je sledila 'pridiga', ki so jo poslušali v popolni tišini. "Fantje, da ne bomo preskočili ograje in vas maltretirali ... Prepotovali smo pet tisoč kilometrov v eno smer in se spet vračamo pet tisoč kilometrov. Nihče nam ni pomagal, tu so ljudje s tremi in več otroki, hodimo v službe, vi pa opravljate svoje delo in sem smo prišli zaradi vas. Prosim, nikoli in res nikoli več ne naredite tega, da nas ne pozdravite po koncu tekme. Nikoli! Prišli smo vas podpreti, ljudje zmrzujejo, tu je drago, delamo dva ali tri mesece, da bi lahko plačali dve ali tri pijače. Naj se nikoli več ne zgodi več to, da nas ne pozdravite, pa naj bo to v Podgorici ali kje drugje. Narod živi za vas, ali res ne občutite tega?," je govoril vodja navijačev, nogometaši pa so ga tiho poslušali in niso upali ničesar reči.