Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
08.09.2024 08:50:52
Deli članek:

Iz Maribora h konkurenci v prvi ligi: namesto vijoličnega bo zdaj nosil tale dres

Grega Wernig

Po nekaj prihodih še en odhod iz Ljudskega vrta.

Maribor je bil v finišu prestopnega roka zelo aktiven na trgu, pripeljal je kar nekaj novih igralcev. Niso pa se dogajali samo prihodi, ampak je novo ime dodano tudi v rubriki odhodi. Zadnje ime na njem je Behar Feta.

V njegovem primeru vsaj za zdaj ne gre za dokončni odhod, saj ga je Maribor za eno leto posodil Domžalam. Iz Ljudskega vrta je pred dnevi že prišel Marcel Lorber, ki je podpisal dveletno pogodbo, zdaj pa se mu je kot posojen igralec pridružil še mladi reprezentant Severne Makedonije Feta.

Slednji je v štajersko prestolnico prišel avgusta lani in doslej zbral 18 nastopov za Maribor, 16 v prvenstvu in po enega v pokalu ter v kvalifikacija za ligo Europa. "Pred zaključkom prestopnega roka smo si želeli okrepitve v vseh treh igralnih linijah, kar nam je nazadnje tudi uspelo. Behar je v Mariboru že pokazal, da premore kvaliteto, verjamemo pa, da mu lahko na njegovi nogometni poti ponudimo dobro okolje za napredek in razvoj. Prav položaj krilnega napadalca se je pokazal kot igralno mesto, kjer najbolj potrebujemo primerno okrepitev, zato smo zelo zadovoljni, da smo zadnji dan prestopnega roka našli primerno rešitev tudi za ta položaj," je prihod Fete komentiral izvršni direktor Domžal Matej Oražem.

MPA / Blaž Weindorfer