Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.09.2024 20:21:54
Deli članek:

Avstrijski selektor z norimi besedami o slovenski izbrani vrsti, od igralcev pa izpostavil ...

Profimedia

Avstrija bo prva tekmica Slovenija v najnovejši izvedbi lige narodov. Tekma bo na sporedu v petek ob 20.45 v razprodanih Stožicah.

Slovenska moška nogometna reprezentanca bo v petek ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah igrala prvo tekmo nove izvedbe evropske lige narodov 2024/25 proti Avstriji v okviru lige B skupine 3. Tako kot Slovenija je tudi Avstrija na poletnem evropskem prvenstvu svojo pot končala v osmini finala in je za mnoge favoritinja te skupine pred Norveško in Slovenijo. 

Avstrija je svoj zadnji trening opravila v Celovcu, selektor Ralf Ragnick pa je z izbranimi besedami spregovoril o varovancih Matjaža Keka. "Slovenija ni na Euru prejela niti enega zadetka iz igre, ampak enega po predložku iz kota, drugega pa po podaji iz avta. Zelo težko si je priigrati priložnost in zadeti v polno proti takšni reprezentanci," so bile izjemne besede, namenjene Sloveniji, hkrati pa je bilo to opozorilo tudi svojim varovancem, ki nikakor ne smejo podcenjevati tekmeca. "Slovenija ima čvrsto, tesno povezano ekipo, v kateri z izjemno individualno kakovostjo izstopa Benjamin Šeško. Naš cilj je, da zaigramo čim hitreje, spreminjamo ritem igre in se čim bolje branimo, da ohranimo mrežo nedotaknjeno," je nekdanji trener Manchester Uniteda kot največjo nevarnost izpostavil mladega napadalca Leipziga, ki se je uveljavil prav v Avstriji.

Avstrija sicer v Ljubljano prihaja oslabljena, saj bodo manjkali dolgo časa poškodovani David Alaba Gernot Trauner, Kevin Danso in Philipp Lienhart, ki pa se bo po rojstvu prvega otroka v soboto pridružil izbrani vrsti za tekmo z Norveško.