Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.09.2024 15:18:36
Deli članek:

Neverjeten spodrsljaj: protidopinška agencija je na testiranje pozvala dva pokojna nogometaša

Profimedia

Ena za v rubriko saj ni res, pa je.

Pred tekmo lige narodov proti Kazahstanu je norveška reprezentanca prejela nenavadno zahtevo s strani protidopinške agencije. Skandinavci so bili obveščeni, da je pet njihovih igralcev (Erling Haaland, Jørgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oscar Bobb, Einar Gundersen, Jørgen Juve) izbranih za testiranje.

Tovrstne zahteve so sicer del običajnih postopkov, toda težava nastopi, da sta na seznamu tudi dva nekdanja reprezentanta, ki sta že dolgo pod rušo. Gundersen je umrl leta 1962, Juve pa leta 1983.

"Vsi smo se spraševali, kaj se je zgodilo. Šlo je za resno situacijo, takoj smo poklicali agencijo in jih vprašali, ali mislijo resno, ali gre za skrito kamero. Verjetno so med izborom pogledali lestvico najboljših strelcev vseh časov," je dejal norveški selektor Stale Solbakken.

Jørgen Juve je s 33 goli najboljši strelec norveške izbrane vrste vseh časov, drugi je z 31 goli Haaland, tretji s 26 pa Gundersen. "Gundersen in Juve sta bila vpoklicana nekoliko prepozno, mislim, da bodo testi negativni," smisla za humor ni izgubil Solbakken.

Oglasili so se tudi iz protidopinške agencije: "Na nogometni zvezi smo vedno lepo sprejeti, veseli smo, da so vse sprejeli na humoren način. A dejstvo ostaja, da se je zgodila velika napaka. Ne moremo zagotovo vedeti, kako je do nje prišlo, a lahko rečemo, da bomo v prihodnje veliko bolj previdni."